AABENRAA KOMMUNE: Nu bliver foreninger igen lukket på græs

Det har kriblet i mange for igen at komme i gang med foreningslivet. De seneste udmeldinger fra idrætsorganisationerne og sundhedsmyndighederne gør, at der nu kan åbnes for aktiviteter udendørs. Også i Aabenraa Kommune, hvor Kultur- og Fritidsudvalget i øvrigt har godkendt en hjælpepakke til foreningerne.

Aabenraa Kommune åbner alle sine udendørs anlæg op fra 22. april 2020. Det glæder Leder af Aktiv Aabenraa, Pia Paustian:

– Det har næsten ikke været til at bære at klippe græs og passe alle vores anlæg velvidende, at der i en periode ikke ville være aktivitet. Så det er dejligt, at vi endelig kan begynde at åbne. Vi vil gøre alt for at hjælpe foreningerne i gang igen, ligesom vi arbejder på at skabe rammerne for at gennemføre så mange af vores egne aktiviteter som muligt.

Samtidig med at Aktiv Aabenraas anlæg åbnes, bliver der arbejdet på, at idrætshallerne er klar til at åbne op igen, når det bliver muligt med alt, hvad det indebærer af afstandsmarkeringer, håndsprit osv.

Det er nu muligt for foreninger og andre fællesskaber at mødes, så længe man maksimalt er ti personer, holder sig udendørs og holder to meters afstand.

– Det er helt fantastisk og en stor lettelse, at vi igen må mødes og lave vores aktiviteter. Vi kan godt grine, have det sjovt og svede, selvom vi fortsat skal holde afstand, vi må blot være lidt kreative og tage vores forbehold, siger formand for Rødekro Tennis Klub, Birger Hansen i en pressemeddelelse.

De har hele vinteren knoklet for at blive færdige med deres nye Padelbane ved Fladhøj Hallen, som de glæder sig til endelig at kunne indvie. Foreningen overvejer nu, hvordan de kan få flest mulige i gang på Padel- og tennisbanerne uden at gå på kompromis med sikkerheden. Klubbens retningslinjer kan findes på www.roedekrotennisklub.dk

Særligt for fodboldklubber

Dansk Boldspil-Union (DBU) anbefaler, at fodboldklubberne er lidt mere tålmodige, da det er svært at forestille sig, at der kan spilles fodbold inden for rammerne af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det bakker Aabenraa Kommune op om og anbefaler således fodboldklubberne at lave andre aktiviteter.

Hjælpepakker fra Aabenraa Kommune

I Aabenraa Kommune har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet, at de vil give foreningerne en hjælpende hånd i en svær tid.

– Vi vil i Aabenraa Kommune gøre, hvad vi kan for at holde hånden under foreningslivet og vores selvejende faciliteter i denne svære tid. Vi har derfor besluttet i første omgang at dække foreningernes udgifter til gebyr i haller og skolelokaler samtidig med, at vi sender det beløb afsted til idrætshallerne, som de havde forventet at få, siger Lars Kristensen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Læs mere om de vedtagende hjælpepakker i Aabenraa Kommune her.

https://www.aabenraa.dk/politik-og-dialog/dagsordener-og-referater/kultur-og-fritidsudvalget/2020-04-15-1600-6952/

Fakta

•Max 10 personer må være samlet

•Der skal holdes 2 meters afstand under aktiviteten

•Brug ikke de samme redskaber eller bolde

•Vask hænder før og efter aktiviteten

•Klæd om hjemmefra og bad også derhjemme

Be the first to comment on "AABENRAA KOMMUNE: Nu bliver foreninger igen lukket på græs"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*