HADERSLEV KOMMUNE: Haderslev Bibliotekerne lancerer nyt drive-in bibliotek

Biblioteket har oplevet stigende efterspørgsel på bøger og litteratur, siden de, som følge af Covid19, måtte lukke ned. Det har fået biblioteket til at tænke i nye baner for at imødekomme efterspørgslen.

Haderslev Bibliotekerne har været midlertidigt lukket siden midten af marts, og ifølge den seneste udmelding fra regeringen vil lukkeperioden fortsætte frem til mandag 11.maj. Derfor igangsætter biblioteket nu det nye tiltag ”drive-in biblioteket”, som skal hjælpe borgerne i Haderslev Kommune med at få litterær føde til dem, som er sultne efter bibliotekets materialer. Med drive-in biblioteket vil borgerne kunne køre, cykle eller gå forbi en opstillet pavillon uden for Kulturhuset Bispen, hvor det vil være muligt at afhente bestilte bogposer på udvalgte dage.

Tiltaget med ”drive-in biblioteket” er et resultat af den stigende efterspørgsel, der har været på bøger og litteratur siden bibliotekerne lukkede.

I en tid hvor sociale arrangementer er aflyst og kultur- og fritidstilbud holder lukket, er der ekstra god tid til at læse bøger og se film.

”Med drive-in biblioteket kan vi yde lidt af den service, bibliotekerne normalvis står for. Det er desværre ikke muligt at åbne biblioteket endnu, men jeg ser denne ordning som en fin løsning i en svær tid og håber, at mange vil tage godt imod tilbuddet” siger Kjeld Thrane, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Bøger til både børn og voksne

Drive-in biblioteket er et tilbud til alle kommunens biblioteksbrugere. Uanset om man er løbet tør for gode billedbøger til oplæsning for sin børn, søger en spændende krimi til en eftermiddag i solen, eller mangler en film til en aften i sofaen, kan man på Haderslev Bibliotekernes hjemmeside bestille en bogpose med op til 10 bøger.

”Vi har kunne mærke det på Haderslev Bibliotekerne, hvor de digitale udlån på platforme som eReolen og Filmstriben er steget markant i lukkeperioden. Samtidig er bibliotekerne blevet kontaktet af en lang række borgere, som er løbet tør for læsestof og ønsker adgang til bibliotekets fysiske materialer, hvilket nu bliver muligt med det nye koncept”, siger Lotte Leth-Sørensen, leder af Kulturhuset Bispen.

Bibliotekerne har ikke mulighed for at skaffe specifikke titler, da der ikke kan bestilles materialer fra andre biblioteker, men man har mulighed for at ønske bestemte genrer eller emner. På den måde giver konceptet måske anledning til, at man falder over en ny yndlingsforfatter eller -film, som man ellers ikke havde opdaget.

Når man udfylder bestillingsformularen på Haderslev Bibliotekernes hjemmeside, vil man efterfølgende modtage en mail, når materialerne er klar til afhentning i drive-in biblioteket. Bogposerne kan bestilles til afhentning på alle kommunens tre biblioteker i Haderslev, Vojens og Gram på udvalgte dage.

Be the first to comment on "HADERSLEV KOMMUNE: Haderslev Bibliotekerne lancerer nyt drive-in bibliotek"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*