HADERSLEV: Banestiens færdiggørelse markeres fredag

Den sidste del af supercykelstien – Banestien – i Haderslev er færdig. Det markeres fredag eftermiddag, hvor borgmester H.P. Geil og formand for Udvalget for Plan og Miljø, Benny Bonde, vil uddele forfriskninger til de forbipasserende på stien.

Egentlig skulle færdiggørelsen af den sidste del af Banestien have været markeret med snoreklip, taler, fælles cykeltur og kage til alle fremmødte, men den plan har coronavirus sat en stopper for. I stedet vil dem, der bruger stien, få en forfriskning fredag eftermiddag mellem 14.30 og 15.15.

”Da vi planlagde indvielsen, så det ud til, at forsamlingsforbuddet ville blive hævet til 200 i august. Men det er fortsat på 100, da corona-smittetrykket stiger i Danmark. Derfor kan vi desværre ikke holde en indvielse på traditionel vis”, siger borgmester H.P. Geil og fortsætter:

”Men vi vil gerne markere, at den sidste del af Banestien er færdig. Derfor deler vi en forfriskning ud til forbipasserende fredag eftermiddag, hvis man skal ud at prøve den nye sti, når den står færdig.”

Cykelstien har kunnet bruges siden starten af sommerferien, hvor entreprenørens folk gik på ferie, men er de seneste uger blevet færdiggjort med signalregulering, afstribning og så videre.

”Jeg håber, at mange vil lægge vejen forbi og nyde den nye forbindelse mellem øst og vest i Haderslev og samtidig husker at tage hensyn og holde afstand”, siger H.P. Geil.

Fakta om Banestien
I 2016 blev det første stykke af banestien anlagt fra Vinkelvej til Lindedal. Derefter blev strækningen fra Lindedal til Nørregade etableret i 2017, inden den blev forskønnet med beplantning langs stien i 2018.

I 2019-2020 er sidste etape fra Nørregade og frem til Simmerstedvej etableret.

Stien har en bredde på 4 meter, og den sidste del er opdelt med et 1,5 m bredt gangareal og 2,5 m dobbeltrettet cykelsti. Stien er etableret i eget tracé på det tidligere banelegeme og har deraf fået navnet Banestien. Stien er samlet ca. 2 km lang, hvoraf den nyeste strækning er ca. 900 m.

Stien er anlagt med tilskud fra Vejdirektoratets pulje til Supercykelstier.

Det oprindelige projekt fra Vinkelvej til Nørregade har opnået 40 % tilskud på 4,7 mio. kr. af i alt 11,75 mio. kr. Da det oprindelige projekt var færdigt, resterede der ca. 3,0 mio. kr., som Vejdirektoratet godkendte at vi brugte på Banestiens forlængelse fra Nørregade til Simmerstedvej. Den sidste del af stien kostede ca. 6,0 mio. kr., så Byrådet afsatte yderligere 3,0 mio. kr. til at færdiggøre projektet. Samlet pris 14,75 mio. kr.

Banestien skaber en sikker og fremkommelig øst-vestgående stiforbindelse gennem Haderslev by og med færdiggørelsen er der nu cykelsti fra Vesterris til Vojens.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Banestiens færdiggørelse markeres fredag"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*