SØNDERBORG: Det tyske museum gør klar til indvielse

En stor udvidelse og renovering af Deutsches Museum på Rønhaveplads i Sønderborg til i alt 29 mio. kr. er ved at være fuldført. Sønderborg Kommune bevilger nu 200.000 kr. til arbejdet med at forskønne de udendørs arealer.
Det tyske mindretal i Sønderjylland er næsten i mål med en stor renovering og udvidelse af museet på Rønhaveplads midt i Sønderborg. Der er tale om et projekt til knapt 29 mio. kr., som er støttet af især den tyske stat, men også af Kulturministeriet i Danmark, Bitten og Mads Clausens Fond og delstaten Slesvig-Holsten.

Nu mangler de udendørs arealer at blive færdige, og Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN) har i den forbindelse søgt om støtte fra Sønderborg Kommune. Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har bevilget 200.000 kr.

– Det er et stort, ambitiøst projekt, som BDN nu er ved at lægge sidste hånd på. Museet får en tiltrængt opdatering og udvidelse og vil dermed blive et langt bedre supplement til den historiske og kulturelle fortælling om Grænselandet, end tilfældet har været i de senere år. Det er synd, at Coronaen har forhindret et ellers flot tilrettelagt indvielsesprogram for museet, men forhåbentlig lykkes det senere. Og under alle omstændigheder vil vi gerne bidrage til, at den sidste finish omkring museet nu kan realiseres, siger formand for KIHT-udvalget, Stephan Kleinschmidt.

Udvalgets næstformand supplerer:
– Det tyske museum er et godt bidrag til vores ønske om at have et stærkt kulturmiljø på tværs. Med tilbygningen binder de smukt fortid og nutid sammen, og anlægget ud mod Lerbjerg bliver en forskønnelse, som alle forbipasserende får glæde af. Også spændende, at de vil plante både en rødbøg og en dobbelt-eg som symboler på det dansk-tyske sammenspil.

De 200.000 kr. tages fra udvalgets pulje til kulturelle anlæg i 2020, og de skal bidrage til, at arealerne får belægning, græs, hæk, cykelstativer, lys og skilte.

Be the first to comment on "SØNDERBORG: Det tyske museum gør klar til indvielse"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*