Sønderborg Kommune bruger 20 mio. kr. på vej- og anlægsprojekter

I juni godkendte Byrådet, at der i 2020 skal bruges 20 mio. kr. ekstra på den kommunale infrastruktur, og de penge betyder nu ny asfalt på en række veje, forbedringer af fortove og stier og flere andre projekter. Projekterne fordeler sig geografisk over hele kommunen fra Nordborg i nord til Rinkenæs i vest.Sønderborg Kommune bruger nu 20 mio. kr. ekstra på at forbedre veje, fortove og stier. Det betyder, at borgerne kan se fem til ny asfalt på en lang række veje samt renoverede fortove og stier. I alt sætter Sønderborg Kommune gang i omkring 30 projekter på at forbedre kommunale infrastruktur.

– Vi er rigtig glade for, at Sønderborg Kommune nu får mulighed for at udvide anlægsbudgettet og sætte gang i så mange forskellige projekter, der normalt ikke kan gennemføres inden for de afsatte midler, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget. 

Det er coronakrisen, der giver Sønderborg Kommune mulighed for at bruge penge på asfalt, fortove og stier. Regeringen har ophævet anlægsloftet i 2020, så kommunerne kan fremrykke investeringer, og Byrådet vedtog derfor den 24. juni 2020 at sætte 20 mio. kr. af til ekstraordinære anlægsinvesteringer samt lånedispensationer i 2020.

Vej- og renoveringsprojekterne er en blanding af fremrykkede opgaver samt opgaver, der normalt ikke kan gennemføres inden for de afsatte midler, ligesom der også indgår borgerønsker.

– Forbedringerne giver et tiltrængt løft af vores veje, fortove og stier, og jeg er glad for, at vi kan tilgodese både by og land. Det gælder blandt andet et nyt slidlag på Ringvej og Nordborgvej i Nordborg, der har været et ønske længe, men der er mange, andre gode projekter, som er fordelt geografisk over hele kommunen, siger næstformand Stefan Lydal. 

Hvor mange af projekterne, der helt konkret kan gennemføres, er ikke helt på plads endnu. Det skyldes, at budgettet for hver enkelt projekt er et overslag, men Sønderborg Kommune vil udføre så mange projekter som muligt inden for de afsatte 20 mio. kr. i 2020, men alternativt vil de blive gennemført i 2021 inden for det beløb, der er afsat.

Se hele listen over projekterne her

Be the first to comment on "Sønderborg Kommune bruger 20 mio. kr. på vej- og anlægsprojekter"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*