Sønderborg Kommune jubler over tre erhvervsklynger

Sønderborg Kommune bliver hovedsædet for CLEAN –miljøteknologiklyngen, der kommer en satellit af Robotklyngen, og så bibeholdes en satellit af Energiklyngen. Sønderborg borgmester er utrolig glad på kommunens vegne, og han roser alle, der har ydet en indsats for at ændre på det oprindelige oplæg med placeringer af erhvervsklynger i Danmark, hvor Sønderjylland var forbigået.
Placeringen af erhvervsklyngerne er offentliggjort, og Sønderborg Kommune har nærmest fået fuldt hus: Hovedsædet for CLEAN –miljøteknologiklyngen placeres i Sønderborg Kommune. Der bliver en satellit af Robotklyngen, og så vil der fortsat være en satellit af Energiklyngen. Altså en klar anerkendelse af Sønderborgs styrkepositioner.
 
– Det er helt fantastisk, og jeg er er utrolig glad på Sønderborg Kommunes vegne. Det er en meget stor anerkendelse af hele området, som jeg ved, at vi kan leve op til, da vi har så mange innovative og dygtige virksomheder, der kan støtte op om klyngerne og på den måde hjælpe hele Danmark, siger Erik Lauritzen. 

– Og jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose alle de personer, virksomheder, politikere, organisationer og uddannelsesinstitutioner, der har kæmpet for at få det her til at ske og få Sønderborg-områdets position på Danmarkskortet cementeret, siger Sønderborgs borgmester. 

CLEAN er Danmarks Miljøteknologiklynge, som arbejder for at styrke danske miljøteknologivirksomheders produktivitet og konkurrenceevne, særligt ved at styrke vækst, beskæftigelse og internationalisering. Det sker i overførsel af viden mellem virksomheder, viden institutioner og andre aktører med relevante forretnings-og teknologiområder.
 
Sønderborg Kommune er sammen med Sønderborg Vækstråd og en lang række lokale virksomheder allerede medlemmer og dybt involveret i arbejdet i CLEAN. Ud over CLEAN får Sønderborg Kommune henholdsvis en satellit af Robotklyngen og Energiklyngen.
 
– Vi har allerede et enormt stærkt samarbejde mellem virksomheder, SDU, kommune og andre aktører, og al den viden kan vi tage med ind i det videre arbejde, da jeg er overbevist om, at der kan laves gode synergier mellem de tre klynger, for der vil sikkert være mange snitflader, siger Erik Lauritzen. 

Han glæder sig til i de næste dage at dykke mere ned i baggrunden for placeringen af erhvervsklyngerne blandt andet for at se, hvad det betyder for hele den syddanske region.

Be the first to comment on "Sønderborg Kommune jubler over tre erhvervsklynger"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*