Restauranter og caféer kan fra i dag sælge take away direkte til forbrugerne eller via digitale platforme uden først at skulle anmelde det til Fødevarestyrelsen. Ordningen skal skabe nye muligheder for restauratørerne i en svær tid, siger fødevareminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse i dag.
For at lette restauranternes og caféernes situation ændrer Fødevarestyrelsen nu sine retningslinjer og gør det nemmere at begynde at sælge take away. Fra i dag kan restauranter, caféer m.v., der normalt ikke har take away, sælge deres mad enten direkte eller via en eller flere af de digitale platforme, som formidler take away-mad. Det kan de gøre uden at registrere take away-aktiviteten hos Fødevarestyrelsen. Normalt skal spisesteder ellers anmelde alle ændringer i fødevareaktiviteter.
– Coronavirus har bragt os i en helt særlig situation, som kræver handling. Vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe hårdt trængte restauranter og caféer. Det nye tiltag er ikke redningen for alle spisesteder – men det kan være en hjælp for nogle. Derfor er jeg også meget opmærksom på, om vi kan gøre endnu mere i den kommende tid for at lette situationen for spisestederne, uden at det går på kompromis med fødevaresikkerheden, siger fødevareminister Mogens Jensen.
Restauranter og caféer må ikke længere holde åbent for spisende gæster for at begrænse spredningen af covid-19. Indsatsen mod coronasmitte betyder, at flere restauratører kan komme til at miste omsætning og risikere afskedigelser af ansatte eller lukning.
Det nye tiltag gælder i en begrænset periode, og indtil situationen med Covid-19 er mere afklaret. Fødevarestyrelsen forudsætter, at leveringen af take away sker fødevaresikkerhedsmæssigt forsvarligt, og at virksomhederne har styr på risikoanalyser mv.
Hvis virksomhederne ønsker at fortsætte med levering af take away efter krisen, skal det registreres hos Fødevarestyrelsen.
Be the first to comment on "Corona-lukkede restauranter får nemmere ved at begynde salg af take away"