Tønder Kommune: VELUX lukker og slukker i Skærbæk

Der indledes nu forhandlinger i samarbejdsudvalget, som senest skal være afsluttet inden 21 dage.

VELUX planlægger at afvikle sin produktion i Skærbæk Bygningsindustri. Fabrikken i Skærbæk producerer trækomponenter, der indgår i VELUX Gruppens produktion af ovenlysvinduer i Polen, Ungarn og Østbirk ved Horsens. Der er ansat 130 medarbejdere i Skærbæk.

Der er i dag ledig kapacitet på de VELUX fabrikker, som Skærbæk Bygningsindustri er underleverandør til, og de vil derfor selv kunne stå for produktion af komponenterne fra Skærbæk.“

Det er svære overvejelser, men da vi har overkapacitet på trækomponenter, er vi nødt til at tilpasse vores kapacitet for hele tiden at være konkurrencedygtige. Vi har i Skærbæk nogle meget dedikerede og dygtige medarbejdere, hvoraf mange har været i VELUX i mange år. Derfor vil vi også gøre, hvad der står i vores magt for at hjælpe de berørte medarbejdere videre,

siger Jens Bekke, pressechef i VELUX Gruppen.

Produktionen i Skærbæk Bygningsindustri forventes at være afviklet i løbet af foråret. Vi forventer at nogle medarbejdere får tilbud om nyt job i andre funktioner i VELUX.

VELUX Gruppen har i Danmark herefter produktion i Skjern, Thyregod, Brædstrup og Østbirk, hvor gruppens globale center for produkt- og teknologiudvikling også ligger. VELUX Gruppens hovedsæde ligger i Hørsholm. Ud af koncernens cirka 11.500 medarbejdere er 2.300 ansat i Danmark. VELUX Gruppen har salgsselskaber i 40 lande og produktion i 10 lande.

Be the first to comment on "Tønder Kommune: VELUX lukker og slukker i Skærbæk"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*