Start på projekt “Blomster bygger broer”

Start på projekt “Blomster bygger broer”

Den 29.10. skal en offentlig opstartbegivenhed (kick-off) markere søsætningen af Interreg-projektet “Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer”. Grundet den aktuelle situation med pandemien foregår arrangementet online. Interesserede kan mellem kl. 9:30 og 11:30 logge på og være med på www.blomster-bygger-broer.dk – og man kan vælge mellem dansk og tysk.

Med henblik på at gennemføre Interreg-5A-projektet “Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer. En grænseoverskridende haveudstilling” er de to turismeorganisationer Flensburger Förde (TAFF) og Destination Sønderjylland (DSSJ) gået sammen om forløbet med Flensborg By og Lyksborg (Glücksburg) Kommune samt Aabenraa og Sønderborg Kommuner. Flensborg By har rollen som såkaldt leadpartner.

Målsætningen med det toårige projekt er at fremme en grænseoverskridende, bæredygtig turisme. Mangfoldige og alsidige oplevelser, som allerede findes nord og syd for Flensborg Fjord, skal kombineres med hinanden og suppleres med nye produkter. Det skal bl. a. handle om eksisterende park- og haveanlæg såvel som nye haveelementer, der vil blive anlagt. Men hele emneområdet favner bredere end som så: Fra natur og fødevarer/madlavning over incitamenter til aktiv ferie og til formidling af den grænseoverskridende kultur og historie – sidstnævnte f. eks. gennem inddragelse af de forskellige slotte i og omkring Aabenraa, Sønderborg og Flensborg/Lyksborg.

Opstartsbegivenheden vil give en introduktion til alle komponenter af den brede vifte, som projektet omfatter. Dérudover vil der være små oplæg omkring turismerelevante forhold. Oplægsholderne er Barbara Heinbockel fra Tourismus Agentur Schleswig-Holstein, Prof. Dr. Julius Arnegger fra Fachhochschule Westküste samt Katrine Turner, som er haveekspert i Danmark. Desuden vil yderligere gæster blive koblet på online, bl. a. borgmestrene i partnerkommunerne Aabenraa og Sønderborg. For tilskuere oprettes desuden et såkaldt chatrum, hvor der kan sendes spørgsmål eller kommentarer.

Alt i alt vil det den 29.10. handle om det officielle startskud til en lang række begivenheder og workshops, som i de næste to år skal bidrage til at fremme bevidstheden om vores fælles turismeregion her i grænselandet. Arrangementerne vil foregå decentralt fordelt over hele regionen, bl. a. langs en grænseoverskridende cykel- og vandrerute samt en planlagt slots- og haverute. Desuden skal der frem til næste forår etableres et flydende haveanlæg, hvor der ligeledes skal foregå begivenheder.

Stephan Kleinschmidt vil være studievært på arrangementet. Han har ikke kun været med siden starten af projektet, men er også kendt for at have en tæt tilknytning til begge sider af grænsen i regionen. Han er Dezernent for projektkoordination, dialog og image hos Flensborg By og desuden viceborgmester i Sønderborg.

Flensborgs overborgmester Simone Lange glæder sig til forløbet: “Projektet ‚Blomster bygger broer‘ har masser af potentiale til at gøre regionen på begge sider af Flensborg Fjord endnu mere attraktiv, både for gæster og for os, som bor her. Og især glæder det mig, at dette Interreg-projekt ikke kun skal omfatte aktører fra turismebranchen, men også vil opfordre menneskerne til aktivt at være med. Jeg håber, projektet kommer godt fra start og at det vil vokse og bogstaveligt talt få et blomstrende forløb.”

Projektet “Blomster bygger broer” bliver medfinanseret via EU-programmet Interreg Deutschland Danmark.