HADERSLEV: Ny hjælpepakke på vej til erhvervslivet

Haderslev Kommune står nu klar med endnu en hjælpepakke til erhvervslivet i kommunen. Hjælpepakke 2 har i alt 12 tiltag, der skal hjælpe trængte virksomheder gennem krisen.

Økonomiudvalget vedtog i går endnu en hjælpepakke til erhvervslivet. Hjælpepakken indeholder i alt 12 tiltag, der skal hjælpe de lokale virksomheder. 

”Lige nu er mange af vores virksomheder pressede, og det er Økonomiudvalgets ønske, at vi med denne hjælpepakke har initiativer, der både skal hjælpe små og store virksomheder. Samtidig skal vi sikre, at færrest mulige arbejdspladser går tabt”, siger borgmester H.P. Geil. 

Første hjælpepakke blev vedtaget den 23. marts, hvor der blandt andet var fokus på fremrykning af betaling til private leverandører, og henstand af huslejebetalinger for private virksomheder i kommunale ejendomme. Den nye hjælpepakke bygger oven på denne indsats og består af to dele.

”Første del af pakken har fokus på en forøget anlægsindsats til gavn for især bygge- og anlægssektoren. Anden del af pakken har en række tiltag, der især skal understøttelse af detailhandel, restauranter m.v. samt en generel støtte til kommunens virksomheder og leverandører”, siger borgmester H.P. Geil. 

Selvom hjælpepakken med 12 tiltag nu er vedtaget, så er H.P. Geil overbevist, at det ikke er sidste initiativ, politikerne kommer til at tage.    

”Ligesom vi opfordrer borgerne til fremadrettet at handle lokalt, købe take away fra restauranterne og støtte lokalt, så vil vi også politisk have fokus på, hvordan vi fremadrettet kan hjælpe, og om der er nye initiativer, det er nødvendigt at tage”, siger H.P. Geil. 

Onsdag den 15. april kl. 13-14 inviterer Haderslev Kommune sammen med Haderslev Erhvervsråd til et online erhvervsmøde, hvor erhvervsdrivende kan få en status på situationen i kommunen. 

”Vi vil bruge mødet til at sætte nogle flere ord på, hvordan vi sammen med erhvervsrådet kan være med til at hjælpe virksomhederne igennem den svære tid, og derfor håber vi også, at mange virksomheder har lyst til at deltage i mødet”, siger H. P. Geil. 

På mødet vil Sydbank desuden give deres bud på, hvordan det finansielle marked kommer til at udvikle sig.

Hjælpepakkens 12 tiltag: 

1. Fremrykning af anlæg i 2020 for i alt 11,2 mio.kr.

2. Fremrykning af anlæg fra 2021 til 2020 for i alt 6 mio. kr.

3. Nye initiativer for i alt 3 mio. kr.

4. Investering i energibesparende tiltag for i alt 5 mio. kr.

5. Fokus på effektuering af overførte anlægsbeløb fra 2019 til 2020

6. Påbegyndelse forberedelsen af kommende års anlægsprojekter

7. Lokale initiativer målrettet særligt udsatte erhverv for 0,5 mio. kr.

8. Forstærket kommunikation for 0,1 mio. kr.

9. Frigivelse af likviditet

10. Minimeret opkrævningsindsats. Rykkerprocedurer suspenderes ligeledes frem til 30.6.2020

11. Fleksibilitet overfor leverandører

12. Aktiv beskæftigelsesindsats

Haderslev Kommune vil til finansiering af ovenstående ekstraordinært optage lån på 8 mio.kr. fra den nye lånepulje, som regeringen har stillet til rådighed på 500 mio. kr. til energimæssige forbedringer.

Be the first to comment on "HADERSLEV: Ny hjælpepakke på vej til erhvervslivet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*