COVID-19: Nu har over 25.000 virksomheder søgt om hjælp for at undgå fyringer

Efter knap to uger strømmer det stadig ind med ansøgninger til lønkompensationsordningen. Nu har over 25.000 virksomheder ansøgt.

25.877 virksomheder har været inde på virksomhedsguiden.dk og ansøge om at få lønkompensation til deres medarbejdere.

Med lønkompensationsordningen kan både store og små virksomheder med statens hjælp sende medarbejderen hjem med fuld løn i stedet for at fyre medarbejderen.

”Der er ingen tvivl om, at det betyder meget, at mor eller far kommer hjem med lønkompensation i stedet for en fyreseddel. Der er rigtig mange arbejdspladser, der mærker krisen. Og derfor også rigtig mange danskere, der har gået rundt med ondt i maven over, om de ville få en fyreseddel, fordi der ikke er kunder i butikken eller maskinerne står stille på fabrikken. Jeg er glad for at høre, at så mange har brugt ordningen. For det betyder, at tusinder af danskere har undgået en fyreseddel,” siger erhvervsminister Simon Kollerup

I sidste uge hævede regeringen og arbejdsmarkedet parter statens bidrag til 30.000 kr. per måned.

”Flere og flere virksomheder søger om lønkompensation til deres ansatte, og det er en god nyhed i den nuværende situation. Det betyder nemlig, at titusindvis af medarbejdere beholder deres job med fuld løn. Regeringen arbejder hårdt på at redde så mange arbejdspladser som muligt, så vi begrænser skaderne på samfundet af denne delvise nedlukning. Mister man jobbet, mister man ikke bare sin indtægt, men også noget at stå op til og være en del af. Vi kan se landene omkring os er hårdere ramt af ledighed, end Danmark er, og det skyldes, tror jeg, bl.a. trepartsaftalen om lønkompensation,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Lønkompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020. Alle virksomheder, der har søgt og lever op til kravene for lønkompensation, er omfattet af det højere støtteniveau fra staten.

Fakta

I ordningen gives der følgende kompensation til virksomhederne:

• Funktionærer: 75 % af de samlede lønudgifter, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.

• Ikke-funktionærer: 90 %, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.

Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier – blandt andet:

• Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

• Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejderne i kompensationsperioden.

• Medarbejderne skal afholde fem optjente feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med COVID-19.

• Ordningen gælder også private fonde, foreninger og selvejende institutioner, hvis de modtager mindre end halvdelen af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlige tilskud.

Ud over midlertidig lønkompensation har regeringen også indført en lang række andre tiltag, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og virksomheder, der er ramt af konsekvenserne af coronavirus.

Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanketten.

Be the first to comment on "COVID-19: Nu har over 25.000 virksomheder søgt om hjælp for at undgå fyringer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*