TØNDER: Tønder Kommune arbejder på delvis genåbning af skoler og dagtilbud

Onsdag den 15. april kan forældre i Tønder Kommune igen sende deres børn i vuggestue, dagpleje, børnehave og SFO. Samtidig åbner skolerne for 0.-5. årgang. Åbningen sker på baggrund af statsministerens udmelding mandag.

Lige nu arbejdes der på at få alt det praktiske på plads, så Tønder Kommune kan leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når dagtilbud og skoler delvis åbner onsdag den 15. april. Sundhedsstyrelsen har udsendt en række retningslinjer for åbningen, og det er disse retningslinjer, der nu nøje gennemgås i forhold til hver enkelt institution og skole. Retningslinjerne handler blandt andet om rengøring, hygiejne og måden at være sammen på.
 

Formand for Børn- og Skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk siger, at han er overbevist om, at dette arbejde er på plads onsdag.

“Vi skal sikre os, at vi får de praktiske forhold på plads for at kunne opfylde retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, og det er en meget kompleks opgave. Det er vi i fuld gang med at arbejde på, og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi får alt dette på plads til på onsdag. Som et af de væsentlige elementer, skal mest mulig aktivitet foregå udenfor”, siger Kim Printz Ringbæk og fortsætter:

“I Tønder Kommune er vi begunstigede af, at både dagtilbud og skoler har god udenomsplads. Det giver os trods alt en fordel i denne vanskelige situation, hvor vi stille og roligt skal arbejde os tilbage mod hverdagslignende forhold. Det ændrer ikke på, at der ligger en stor opgave i den delvise åbning for alle parter. Til sidst skal jeg understrege, at børn er børn og deres reaktioner kan være vanskelige at rammesætte ned til mindste detalje set i lyset af, at deres adfærd kan være uhensigtsmæssig i forhold til sundhedsmæssige udmeldinger”, siger Kim Printz Ringbæk.

Børn- og Skoleudvalget behandler sagen tirsdag den 14. april, og herefter skal den i kommunalbestyrelsen, som holder ekstraordinært møde klokken 17.

Direktør for Børn og Skole, Pleje og Omsorg, Jan Præstholm siger:

“Vi fik vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen i aftes (tirsdag) og arbejder på højtryk for at sikre, at vi er klar til på onsdag. Det sker i tæt dialog med dagtilbud og skoler, så vi kan tage afsæt i de faktiske forhold. Præciseringerne af den delvise åbning i Tønder Kommune vil blive meldt ud på tirsdag”, siger Jan Præstholm, der opfordrer forældre til at holde sig orienterede via hjemmesider, intranet og de kanaler, som de sædvanligvis bruger i kontakten med deres børns skole/pasningstilbud.

Kommunalbestyrelsesmødet, hvor retningslinjerne skal godkendes, kommer til at foregå i Tønder Sports- og Fritidscenter. Mødet er lukket for offentlig adgang, men Tønder Kommune sender mødet live på facebook.

Be the first to comment on "TØNDER: Tønder Kommune arbejder på delvis genåbning af skoler og dagtilbud"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*