Nu kan vi igen komme i Zoo

Aftale om tidligere genåbning af dele af kulturen

Zoologiske haver, akvarier, museer, teatre, kunsthaller, biografer kan nu åbne, og fra d. 27. maj kan også musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler åbne. Det har regeringen og alle Folketingets partier besluttet.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Jeg er jublende glad over, at aftalen prioriterer kulturlivet og kulturelskere. Kulturlivet har ventet med stor tålmodighed på at kunne genåbne, mens danskere har savnet kulturoplevelser i deres hverdag. Nu kan vi se frem til museumsbesøg, gå i teatret eller besøge zoologiske haver. Det bliver også muligt at gå på oplevelse i kunsthallerne eller tage i biografen. Og så åbner musik- og kulturskoler, højskoler samt aftenskoler for undervisning om få dage.

Når det nu er muligt at fremrykke åbningen af dele af kulturlivet, så er det fordi, regeringen handlede hurtigt, og fordi danskerne har udvist stort samfundssind. Genåbningen bliver med særlige retningslinjer, og for dele af kultur- idræts- og foreningslivet må man fortsat vente med at åbne. Til jer vil jeg sige: Hæng i – I er ikke glemt.”

Baggrund

Onsdag d. 20. maj har regeringen og alle partier i Folketinget indgået en aftale om fremrykning af genåbning af dele af Danmark. Der er tale om en fremrykning af dele af den såkaldte fase 3.

Af aftalen fremgår det blandt andet, at zoologiske haver, arkvarier, museer, teatre, kunsthaller, biografer nu kan åbne. Fra d. 27. maj kan musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler også åbne.

Ministerierne vil straks udarbejde de nødvendige bekendtgørelser, så institutionerne kan åbne med det samme. Retningslinjer for de områder, der kan åbne, vil blive offentliggjort på Kulturministeriets hjemmeside.

Læs hele aftalen her på Statsministeriets hjemmeside.

Be the first to comment on "Nu kan vi igen komme i Zoo"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*