I Sønderborg er de glade for bakkerne på cykelstien

Danmarks første kommune med bakkeklassificeringsskilte

Kommer man forbi Egen Bakke eller Vemmingbund Bakke, vil man nok opdage et nyt skilt, der viser vejens stigning og bakkens længde. Sønderborg Kommune er den første kommune i landet, der har fået dispensation af Vejdirektoratet til at sætte såkaldte bakkeklassificeringsskilte op.Selv i et land uden høje bjerge kan der gå sport i at bestige nogle af de gode bakker, der trods alt findes. Cykelforum Sønderborg, der blev etableret i maj 2017, har siden opstarten ønsket at få sat fokus på de gode cykelbakker, der er i kommunen. Det er endelig lykkes, og Egen Bakke ved Guderup og Vemmingbund Bakke ved Broager skilter nu med deres stigningsprocent. Forventningen er, at skiltene tiltrækker motionister og cykelturister, der kommer for at dyste mod sig selv eller andre.

– Der findes forskellige app’s, hvor cykelentusiaster konkurrerer med hinanden bl.a. på stigninger. Det betyder meget at stigningen er synliggjort på den måde – det bliver helt automatisk til en attraktion, som cykelentusiaster og andre, der søger efter gode udfordringer på to hjul, søger hen til, siger Cykelforums talsmand Flemming Nielsen i en pressemeddelelse.

– Vi er den første kommune, der har fået dispensation til at prøve det her af, og det er jeg rigtig stolt af. Sønderborg er en cykelkommune, og vi arbejder aktivt med at gøre cykling attraktivt på flere niveauer. Vores borgere cykler rigtig meget, men vores smukke strækninger tiltrækker også mange cykelturister, for slet ikke at tale om helt store løb som PostNord Danmark Rundt og Tour De France, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.

Skiltene blev sat op for nylig, og skal i første omgang stå der i en prøveperiode på ét år. Herefter skal skiltningen evalueres.

Fakta:
Cykelforum Sønderborg blev etableret i maj 2017 på baggrund Handleplan for grøn transport. Det er et organ med interessenter bredt inden for cyklisme. Cykelforum Sønderborg arbejder med forskellige projekter, der sætter fokus på cyklisme og bakker op om Sønderborg Kommunes ambition om at blive den mest cyklende kommune i Syddanmark.

Be the first to comment on "I Sønderborg er de glade for bakkerne på cykelstien"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*