Haderslev Kommune: Er du også bidt af et æble?

Volmers Æble, Stødageræble, Alsisk citronæble, Tidlig Graastener fra Sønderborg, Volsk Krigsæble og Vinsur fra Als er alle sjældne sønderjyske æblesorter fundet i en gammel have i Sønderborg. Rikke Lock Harvig er en ægte æbleentusiast.

Det er selverklærede æbleentusiast Civilingeniør Rikke Lock Harvig, der har været på æblerov i haven.
Harvig er tilknyttet et projekt ved Sønderborg Kommune, som har fokus på at undersøge, registrere og bevare de alsiske æblesorter.  ”Æbler er levende kulturarv og de gamle danske sorter har været i fare for at uddø”, udtaler Rikke Lock Harvig. ”Haven ligger et sted i Sønderborg, men den præcise adresse er hemmeligDe her ældgamle træer er de sidste i verden af deres slags, som vi kender til. Skulle der for eksempel ske hærværk, så kan vi miste dem for evigt”, fortsætter hun.

På sin egen gård på Nordals har Rikke Lock Harvig desuden en samling på næsten 1000 træer af gamle danske æblesorter på et- til toårige træer, fordelt på 250 sorter.
Det er det spændende fund, der har fået Haderslev Bibliotekerne til at indbyde Rikke Lock Harvig,- og alle andre æbleelskere til en snak om den traditionsrige runde frugt. 
Vi skal høre om fremtidigt æblearbejde, æblesorter, stamtræ og podeteknik og selvfølgelig smage på et æble eller to”, siger bibliotekar Gitte Hørup.
Det sker i Kantineriet, Vojens Sundhedscenter, onsdag 23. september kl.18.30. 
Billetter kan bestilles på www.haderslevbibliotekerne.dk.

Be the first to comment on "Haderslev Kommune: Er du også bidt af et æble?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*