Haderslev Kommune: Testteam er klar til at pode sundhedspersonale

Et nyt testteam er fra i dag klar til at rykke ud for at teste 1500 sundhedsfaglige medarbejdere i Haderslev Kommune.

En medarbejder fra testteamet er her i gang med at øve sig på en instruktør fra Ambulance Syd.

Et helt nyt team på seks medarbejdere er fra i dag klar til at teste sundhedsfaglige medarbejdere for COVID-19. Teamet er de sidste par dage blevet oplært til at pode medarbejdere, og i dag er de rykket ud til de første test.

”Vi skal passe rigtig godt på vores sundhedsfaglige medarbejdere, og jeg håber, det kan være med til at øge trygheden blandt medarbejdere, at de nu får endnu lettere og hurtigere adgang til test. Samtidig kan det betyde, at vi også kan lave en endnu hurtigere smitteopsporing og på den måde være med til at beskytte vores ældre og mest sårbare borgerne”, siger Holger Mikkelsen, formand for Voksenudvalget.

Medarbejderne får tilbud om at blive testet hver 6. uge, og det gælder også medarbejdere på de private og selvejende plejecentre mm. 

”Teamet har de sidste par dage øvet sig, så de er blevet fortrolige med spatel, podepind og det øvrige testudstyr. De er nu helt klar til at gå i gang med at teste vores egne medarbejdere”, siger afdelingsleder i Træning og Rehabilitering, Johannes Berg Westergaard.

Det er tanken, at medarbejderne skal tilbydes test i arbejdstiden.

”Vi har både faste teststationer i Haderslev og Vojens, og har desuden taget sundhedsbussen i brug, så den også kan bruges. Sundhedsbussen har den fordel, at vi kan tilbyde medarbejderne test så tæt på deres arbejdsplads som muligt”, siger Johannes Berg Westergaard.

Testteamet består af en team- og logistikkoordinator og fem testmedarbejdere. Mere end 100 havde søgt jobbet som testmedarbejdere.

Det er Region Syddanmark / Ambulance Syd, der har stået for oplæringen af de kommunale testmedarbejdere.