Foredrag i Aabenraa: Er poden flyttet hjemmefra?

Sorg, forvirring og ensomhed. Pludselig er der stille, og det der gav mening og fyldte dagene ud før, er pludselig væk. Hvad nu? Kom til et foredrag om Empty Nest Syndrome (tom rede-syndromet). Foredraget kan både opleves live på Aabenraa Bibliotek og streames online.

De 240 danske efterskoler har succes. Lige nu er over 30.000 unge drenge og piger ved at lære hinanden på skolerne. Det betyder også, at cirka ligeså mange familier mangler poderne i familiehverdagen. 

Flytningen, enten permanent eller for et år på efterskole, kan efterlade en stor gruppe forældre i huse, der pludselig føles store og tomme. Meningsløshed og forvirring kan ramme med en uforudset kraft, og mange føler sig slået ud og er skamfulde over det.

Fænomenet hedder Empty Nest Syndrom (tom rede-syndromet) og er stadig relativt ukendt i Danmark. 

Det betyder, at de fleste, der rammes af det, tror de er de eneste, der har det sådan. Dermed føler de sig forkerte, skammer sig og går alene med det.

På Aabenraa Bibliotek kan du tirsdag d. 8. september kl. 19 komme til et foredrag med Heidi Agerkvist, der er psykolog med speciale i børnefamiliehverdagen, forældreskabet og parforholdet. Hun vil give gode råd og forklare, hvorfor meningsløsheden pludselig indfinder sig. 

Foredraget på Aabenraa Bibliotek kan også streames simulatant online på din telefon, tablet eller computer. Tilmelding på aabenraabib.dk er nødvendig – både til foredraget live og online. Link til streamingen sendes kort tid før foredraget begynder. 

Heidi Agerkvist er psykolog med speciale i børnefamiliehverdagen, forældreskabet og parforholdet. Pressefoto

Be the first to comment on "Foredrag i Aabenraa: Er poden flyttet hjemmefra?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*