Enigt byråd i Sønderborg siger ja til tour-udskydelse og ekstraudgift

Byrådet godkendte onsdag den 26. august 2020 forslaget om at udskyde Tour de France et år til 2022 og sagde dermed også ja til en ekstraudgift på en mio. kr.

Coronavirussen har fået arrangørerne til at udskyde den danske Tourstart et år, og derfor vil Byrådet også betale ekstraudgiften med nogle af de kompensationsmidler, Sønderborg Kommune får på grund af coronasituationen.

Bestyrelsen bag den danske Tour-organisation og den franske løbsorganisation A.S.O har flyttet den danske Tourstart til den 1.-3. juli 2022.  Det er coronasituationen, der har rykket rundt på mange arrangementer, og da Tour de France i 2021 er blevet rykket en uge frem for at tilpasse sig OL i Tokyo, ville det kollidere med andre store begivenheder i Danmark i 2021 – her i blandt Genforeningsfesten i Sønderjylland og Københavns værtskab for EM i fodbold.

Flytningen kan ikke ske uden, at de involverede kommuner siger ja, og Byrådet i Sønderborg Kommune har på byrådsmødet onsdag den 26. august 2020 godkendt tour-udskydelsen med et år. Etapen i Sønderborg bliver dermed søndag den 3. juli 2022.

Udskydelsen betyder uforudsete udgifter for de enkelte mål- og startbyer, som kommunerne selv skal dække. I Sønderborg drejer det sig om udgifter for en mio. kr., og den udgift blev godkendt på byrådsmødet. Det glæder Sønderborg Kommunes borgmester, at der nu er en formel afklaring omkring Sønderborg Kommunes deltagelse i Tour de France i 2022. 

– Jeg er glad for, at et enigt byråd er med på, at flytningen på grund af coronasituationen betyder en ekstra Tour de France-udgift for kommunen på en mio. kr. Vi tager det beløb ud af de penge, kommunen får i kompensation i forbindelse med coronasituationen, så de ikke bliver taget fra vores normale drift og velfærdsområdet. At vi gør det på den her måde sikrer også gennemsigtighed for alle om, hvordan Sønderborg Kommune bruger sine penge på afviklingen af Tour de France-etapen, siger Erik Lauritzen.

Sønderborg Kommune får løbende kompensation for merudgifter på grund af Covid-19. Sønderborg Kommune har indtil videre fordelt i alt 14 mio. kr. i coronakompensation, hvor hovedmodtagerne er dagtilbudsområdet, folkeskoler, ældreområdet, udgifter til ekstra rengøring og udgifter til lufthavnen. Og så den ene mio. kr. til ekstra Tour de France-udgifter på grund af udskydelsen.

Sønderborgs borgmester ser frem til, at det franske cykelløb besøger Sønderborg, selv om det bliver et år senere end egentligt ønsket.

– Det er den bedste løsning, når vi nu står midt i coronasituationen. For Sønderborg Kommunes vedkommende giver det os mulighed for at sætte kommunen rigtig godt på landkortet i 2021, hvor vi kan fokusere på fejringen af Genforeningen og værtskabet for Royal Run. Og så kan vi give den fuld gas i 2022, hvor vi får lavet et brag af en cykelfest sammen med resten af Danmark, siger Erik Lauritzen.

Be the first to comment on "Enigt byråd i Sønderborg siger ja til tour-udskydelse og ekstraudgift"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*