Dimission Tønder Gymnasium 2024 – Kære studenter: Forskellighed beriger fællesskab og giver mulighed for at lære

Efter en herlig dag for alle studenter og forældre og det obligatoriske huekast, var det tid til at tage endelig afsked med dimittenderne fra årgang 2024. Til august starter en ny lovende årgang på Tønder Gymnasiums uddannelser, HF og STX, så der også fremover kan uddannes masser af dygtige studenter på egnens almene gymnasium. Pressefoto

Fredag kl. 10 var der dimission på Tønders almene gymnasium for HF- og STX-studenter. En smuk festsal på Astronom Hansensgade var fyldt godt op med forældre, bedsteforældre, familie og venner. Borgmester Jørgen Popp Petersen var også til stede og bidrog til de taktfaste klapsalver under dimittenders indmarch.

Et af dimissionens højdepunkter var elevtalen ved HF-student Sofie Jepsen Kjær. Hun roste kammeraternes og skolens evne til at dyrke mangfoldighed og fællesskab og forsikrede sine medstuderende om, at vi alle vil finde vores vej frem i livet …..forskellighed har beriget vores fællesskab og givet os mulighed for at lære af hinanden.

Rektor Karl Jørgen Møller var i sin tale inde på samme tema og tog endda et jame med dimittenderne til Tobias Rahims sommerhit Bellevue for at bekræfte fællesskabet og mulighederne.

Både Sofie Jepsen Kjær og rektor roste undervejs den del-gruppe af unge, der var nået i mål på trods af sociale udfordringer, mentale belastninger og psykiske vanskeligheder.

– I har kæmpet, I har holdt ud – og I har klaret det. I har kæmpet, I har holdt ud, – og I har klaret det. Jeres styrke til at kunne forsætte, selv når det føles umuligt, er inspirerende!  Sådan lød Sofie Jepsen Kjærs hyldest til sine kammerater.

Talerne kom også ind på den store betydning, frivilligt arbejde har haft for dimittenderne, noget skolens sociale liv, Ungerådet i Tønder Kommune, Familieværkstedet i Tønder og andre partnere har nydt godt af. Sofie Jensen Kjær opfordrede de unge til at fortsætte:

– Frivilligt arbejde er vigtigt, og vi må huske, at de yngre ser os som rollemodeller. Vores engagement og dedikation kan inspirere dem til også at bidrage positivt til samfundet. Det er gennem frivilligt arbejde, vi kan gøre en forskel.

Efter fællessange og uddeling af mange legater til elever også var klaret, kunne rektor til sidst dimittere studenterne. Og så kom endeligt det øjeblik, som mange havde ventet på: Dimittendernes huekast, hvor de mange hvide huer steg til vejrs i de smukke rammer. Skolens musikband med elever og lærere afsluttede dimissionen under store klapsalver fra de mange tilstedeværende meget passende med 70’er-hittet Go Your own Way af Fleetwood Mac. Efter dimensionen blev der i den smukke, historiske skolegård skålet og spist kransekage.

Sofie Jepsen Kjærs tale kan læses i sit fulde omfang her:

https://toender-gym.dk/files/toendergym/DOKUMENTER/Presse/280624%20Dimissionstale%20Sofie%20Jepsen%20Kj%C3%A6r%201.pdf

Kilde: Tønder Gymnasium