15 smittede sender Aabenraa Kommune over bekymringsgrænsen

Med 15 nye smittetilfælde inden for den seneste uge er Aabenraa Kommune kommet over sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsgrænse. Og det betyder, at Aabenraa Kommune nu genaktiverer beredskabet.

Når en kommune kommer over 20 coronasmittede per 100.000 indbyggere, tilføjes den på sundhedsmyndighedernes liste over ”bekymringskommuner”. I Aabenraa Kommune ligger dette forholdstal fredag på 26, fordi vi har 15 bekræftede smittetilfælde blandt kommunens knap 59.000 indbyggere.

Det betyder, at Aabenraa Kommune igen aktiverer beredskabet, hvilket også var aktiveret henover foråret. Aabenraa Kommune har allerede haft en indledende sparring med Styrelsen for Patientsikkerhed, og direktionen træder sammen igen mandag for at drøfte udviklingen og eventuelt iværksætte nødvendige, lokale tiltag, der skal være med til at inddæmme smitten. Et særligt opmærksomhedspunkt for Aabenraa Kommune er forholdene for de mange grænsependlere, der dagligt krydser den dansk-tyske grænse.

– I Aabenraa Kommune er vi glade for, at det stigende smittetryk ikke har medført restriktioner for grænsependlere, som spiller en stor rolle for vores virksomheder og kommunen selv, f.eks. som ansatte på sundhedsområdet, siger borgmester Thomas Andresen.

Aabenraa Kommunes hjemmeside er opdateret med en sektion målrettet grænsependlere og virksomheder med links til relevante myndigheder på begge sider af grænsen: aabenraa.dk/covid19.

I alt er 69 ud af landets 98 kommuner nu på listen over bekymringskommuner.

De 15 smittetilfælde viser, at Aabenraa Kommune med sine knap 59.000 indbyggere er følsom over for hver enkelt smittet, der tilføjes statistikken.

Be the first to comment on "15 smittede sender Aabenraa Kommune over bekymringsgrænsen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*