Vojens: Den første OK-ladepark åbner i starten af 2024

Gravearbejdet er begyndt ved den første lokation på Lysbjergvej i Vojens. Foto: OK.

OK har taget hul på opgaven med at opføre ladeparker til person- og varebiler ved trafikerede knudepunkter. I perioden fra 2023 til 2025 er der planer om at etablere 30-40 ladeparker rundt omkring i landet

I juni meddelte OK en stor satsning i opladning til person- og varebiler. Nu er gravearbejdet skudt i gang ved den første lokation på Lysbjergvej i Vojens, hvor seks lynladere med to CCS-udtag kommer til at forsyne ladetrængende elbilister. Det betyder, at 12 elektriske køretøjer kan oplade ad gangen – og der er tale om en samlet ladeeffekt på 300 kW pr. ladestander.

”Vi glæder os meget over, at første spadestik er taget, og at vi snart er klar med den første ud af mange kommende ladeparker. Vi forventer at have etableret 30-40 ladeparker ved udgangen af 2025, så udrulningen tager for alvor fart i den kommende tid,” siger Kenneth Risborg Korsgaard, OK’s markedsdirektør på området for e-mobilitet.

Lynhurtig opladning på farten

Mange oplader bilen hjemmefra, men for de elbilister, der ikke har sin egen ladeboks, eller som skal ud på lange køreture, er det vigtigt med muligheden for at fylde lynhurtig strøm på undervejs, og det stiller krav til ladeinfrastrukturen.

”Der er efterhånden mange ladepunkter på det danske landkort, og det er i den grad positivt for den grønne omstilling. Men med den stigende elektrificering af bilparken kommer ladeinfrastrukturen let til at halte bagefter, og derfor er det vigtigt, at vi som ladeoperatør tager ansvar og gearer op,” siger Kenneth Risborg Korsgaard.

”Vi vurderer, at halvdelen af den danske bilpark i 2035 vil bestå af eldrevne biler, og det skal vi være klar til, så vi er i fuld gang med at investere et milliardbeløb i infrastruktur, ladestandere og ladeparker for at understøtte den grønne omstilling,” understreger han.

En helhedsoplevelse

Ved OK’s nye ladepark kan man på rekordtid få strøm på sin bil og samtidig nyde godt af rastepladsens øvrige faciliteter. Det er blandt andet muligt at benytte toiletfaciliteterne og kigge forbi Byens GrillHouse, hvis sulten eller tørsten skulle melde sig.

”Det er en høj prioritet for os at etablere ladeparkerne i sammenhæng med muligheden for at købe mad og drikke samt toiletfaciliteter, så vores kunder har mulighed for at udnytte tiden, mens bilen oplader,” siger Daniel Pedersen, OK’s produktudvikler, og fortsætter:

”I indretningsprocessen har vi altid fokus på den gode kundeoplevelse, og vi tager højde for mange forskellige faktorer. Det skal være nemt og trygt at anvende vores ladestandere, så vi sørger for, at der er gode tilkørselsforhold, bredde parkeringspladser og god belysning.”

I første omgang etablerer OK hovedsageligt ladeparkerne langs det danske motorvejsnet og i og omkring de større byer.

Kilde: OK