TØNDER KOMMUNE: Rasmus Fenhann vinder Wegnerprisen 2020

    Årets modtager af Wegnerprisen er den københavnske møbelsnedker, Rasmus Fenhann. Årets prisvinder får prisen for sin kunstneriske, kompromisløse og ærbødige tilgang til snedkerfaget. Samtidig repræsenterer Wegnerpris-vinderen på mange måder de stolte danske traditioner indenfor udførelsen af brugsgenstande og møbler i træ.    
    Det var planen, at årets uddeling af Wegnerprisen skulle være foregået på Schackenborg Slot. Men på grund af COVID-19, er arrangementet aflyst. Men det har ikke afholdt juryen fra, at udpege en vinder af Wegnerprisen 2020.

Rasmus Fennhann er årgang 72’er og bor og arbejder til daglig i København. Han tilhører – ligesom Hans J. Wegner – gruppen af danske møbeldesignere, der både er uddannede møbelsnedkere og designere/arkitekter.

“I juryen var der enighed om, at Rasmus Fenhann repræsenterer både dansk møbelproduktions fortid, nutid og fremtid i forhold til sine designs – ligesom han både repræsenterer noget meget dansk og noget meget internationalt. Derfor er vi i juryen glade for at kunne tildele Wegnerprisen 2020 til Rasmus Fenhann”, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, der også er formand for den jury, der udpeger prisvinderne, i en pressemeddelelse.

Rasmus Fenhann blev udlært møbelsnedker med sølvmedalje i 1996, og har lige siden udviklet sig og søgt inspiration både i Danmark og i udlandet. Ikke mindst to længerevarende studieophold hos en møbelsnedker i Japan har påvirket Fenhann, der har skabt sit eget helt særlige udtryk – “Japanometri” hvor han kombinerer de bedste skandinaviske og japanske traditioner indenfor design og håndværk.

– Jeg er meget stolt af at modtage Wegnerprisen, og jeg ser det som en anerkendelse af det arbejde og de mange timer, jeg gennem årene har lagt i at skabe et udtryk, der er mit eget”, fortæller Rasmus Fenhann, hvis designs fx kan opleves på Snedkernes Efterårsudstilling, hvor Rasmus Fenhann er fast bidragyder, men også på udstillinger i ind- og udland samt på Gallerie Marie Wettergreen i Paris, hvor han er fast udstiller.   Wegnerprisen blev uddelt første gang i 2015 og består af et pengebeløb på 25.000 kroner og en Wegnerstol.

Da prisoverrækkelsen på Schackenborg er aflyst på grund af COVID-19 vil juryens formand, Henrik Frandsen sammen med Anne Blond på et senere tidspunkt tage til København for at overrække prisen til Rasmus Fenhann.    

Wegnerprisens jury består af:

Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune Anne Blond, projektleder, Foreningen til etablering af et museum for Hans J. Wegners møbelkunst Anne-Louise Sommer, museumsdirektør, Designmuseum Danmark Michael B. Nellemann, direktør, Det Obelske Familiefond    

Be the first to comment on "TØNDER KOMMUNE: Rasmus Fenhann vinder Wegnerprisen 2020"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*