TØNDER KOMMUNE: Friluftsbade åbner lørdag den 20. juni

Når friluftsbadene i Tønder Kommune åbner på lørdag, så sker det med fælles retninglinjer, så gæsterne kan føle sig trygge. 

Tønder Kommunes tre friluftsbade har sammen med Tønder Kommune lavet ens retningslinjer for åbningen af friluftsbadene i Tønder Kommune. Retningslinjerne skal sikre, at gæsterne kan føle sig trygge. Der er lagt vægt på, at myndighedernes anbefalinger bliver overholdt, og at gæsterne oplever at der er ens rammer og vilkår i kommunens tre bade.

Fra lørdag den 20. juni er det muligt at boltre sig i bassinerne i de tre friluftsbade i Tønder Kommune. Der kommer dog til at gælde nogle retningslinjer for såvel friluftsbadene som de besøgende.

René Andersen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Tønder Kommune, siger, at

at han glæder sig over, at det nu bliver muligt for borgere og for gæster i kommunen at få en dukkert under åben himmel.

–  Der bliver taget godt hånd om sikkerheden, så det bliver trygt for alle at komme og bade, siger René Andersen i en pressemeddelelse i dag.

Følgende retningslinjer kommer til at gælde:

Håndsprit: Der skal være opsat håndsprit ved friluftsbadenes hovedindgang. Der skal også være opsat håndsprit ved indgang til omklædningsrum ude fra bassinerne.

Brug af omklædningsrum: Omklædningsrum skal benyttes, men der må maksimalt være 1 person pr. 4 m2.Derfor skal det være tydeligt for både gæster og medarbejdere, hvad det maksimale antal personer i omklædningsrummene er. Gæsterne i omklædningsrummene skal overholde reglen om en meters afstand. Der skiltes synligt med seneste tidspunkt for rengøring af flader og kontaktpunkter i omklædningsrummene.

Brug af skabe/opbevaring af gæstens ejendele: Tasker m.m. må ikke blive tilbage i omklædningsrummet. Alt skal tages med ud, så omklædningsrum kan blive gjort rent midt på dagen, de dage hvor der er mere end 100 gæster i friluftsbadet.

Dette sikre også at borgerne ved at der ikke er blevet rørt ved deres ting.

Toiletter: Skal gøres rent på alle flader én gang i timen.

Badende i bassinerne: Der må maksimalt være 1 person pr. 4 m2 vandoverflade.

Derfor skal det være tydeligt for både gæster og medarbejdere, hvad det maksimale antal personer hvert enkelt bassin er.

Gæsterne i bassinerne skal overholde reglen om en meters afstand til andre gæster.

Friluftsbadenes legeredskaber bliver ikke tilgængelige, da der ikke er mulighed for at sikre rengøring af disse før og efter brug.

Dage hvor der er mere end 100 gæster i friluftsbadet rengøres startskamler, vipper m.m. midt på dagen. Der skiltes synligt med seneste tidspunkt for rengøring af flader og kontaktpunkter ved bassinerne og ved billetfunktionen.

Udeområdet ved bassinerne: Græs- og flisearealer inddeles i felter for at sikre at grupper og familier kan opholde sig på området, med tryghed for, at der er tilstrækkelig afstand.

Det er muligt at bruge de møbler der er i udeområdet. Dog skal gæsterne hver især tage ansvar for at rengøre dem, inden de tages i brug. Friluftsbadene vil stille klude til rådighed, som gæsterne kan benytte til rengøringen.

Personale: Det tilstræbes, at der hver dag er både en kvindelig og en mandlig medarbejder til stede i åbningstiden, for at der kan holdes opsyn og rengøres i omklædningsrum og toiletter

Be the first to comment on "TØNDER KOMMUNE: Friluftsbade åbner lørdag den 20. juni"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*