Sønderborg Kommune: – Forlad boligen inden fredag morgen – oversvømmelse på vej

Politiet opfordrer nu borgere og virksomheder i havneområder og lavtliggende sommerhusområder til at forberede sig på en mulig oversvømmelse, hvis DMI fastholder prognoserne om kuling og høj vandstand fredag og lørdag, DMI varsler fortsat farligt vejr fredag og lørdag | Nyheder | Syd- og Sønderjyllands Politi.

I Sønderborg Kommune er det særligt beboere i Vemmingbund, som opfordres til at forlade deres boliger inden fredag morgen, hvis DMIs prognoser om forhøjet vandstand holder.

Gør dit sommerhus i Vemmingbund klar til oversvømmelse – og forlad det


Hvis vandstanden når over 170 cm vil sommerhusområdet i Vemmingbund blive ramt af oversvømmelse. Da der varsles højvande på 191 cm og desuden er risiko for høje bølger, anbefales det, at alle sommerhusejere i Vemmingbund sikrer husene mod oversvømmelse og forlader området. Det forventes, at vejene i Vemmingbund vil være oversvømmede fra fredag morgen til lørdag middag. Hvis du ikke har et sted at tage hen eller har andre spørgsmål, så kontakt vagtcentralen på tlf. 88 72 41 10


Brug mindre vand – så hjælper du kloaksystemet


Det kommende højvande kommer sammen med massiv regn til at belaste vores spildevandssystem. Derfor opfordres alle borgere i Sønderborg By til at spare på vandet fredag og lørdag, så vi undgår overbelastning. Vent f.eks. til på søndag med at sætte tøjvasken over.

Offentlige toiletter i lavtliggende områder lukkes

Sønderborg Kommuner er i gang med at højvandssikre offentlige toiletter i lavtliggende områder. Det betyder, at de ikke kan benyttes i de kommende dage.

Kilde: Sønderborg Kommune