Syd- og Sønderjyllands Politi: DMI varsler farligt vejr på østkysten – Sønderborg – Aabenraa – Haderslev

Højvandet på lørdag forventes at nå op til 1,6 meter på lørdag. Arkivfoto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Myndighederne opfordrer borgerne til nøje at følge udviklingen i vind, vand og vejr de kommende dage

DMI varsler, at der de kommende dage er risiko for farligt vejr, når en kombination af kuling fra øst og en høj vandstand kan ramme østkysten. Prognoserne varsler en så høj vandstand, at sommerhusområder, havne og andre steder kan blive oversvømmet.

”Syd- og Sønderjyllands Politi følger sammen med de øvrige myndigheder nøje udviklingen og tager situationen meget alvorligt. Det opfordrer vi også borgerne til at gøre”, siger politiinspektør Gert Bisgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Tirsdag eftermiddag mødtes den lokale beredskabsstab og begyndte planlægningen af indsatsen. Beredskabsstaben består af de berørte kommuner, Region Syddanmark, Beredskabsstyrelsen, Forsvaret og politiet, der sammen vil følge udviklingen meget nøje.

”Borgere og virksomheder i havneområder og lavtliggende sommerhusområder opfordres til at forberede sig på en mulig oversvømmelse, hvis DMI fastholder prognoserne om kuling og høj vandstand”, siger politiinspektør Gert Bisgaard.

Borgerne opfordres også til at følge med på deres kommunes hjemmeside og eventuelt kommunens sociale medier, hvor der for eksempel kan være informationer om, hvilke områder, der kan blive berørt og om mulig udlevering af sandsække. 

Højvandet på lørdag forventes at nå op til 1,6 meter på lørdag. Arkivfoto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi