Rødekro Prisen – Den gik til Puk Damsgaard denne gang

Det var en begejstret Claus Helsbøl, der er formand for Rødekro Kulturpris, der mandag eftermiddag kunne overrække Rødekro Prisen til journalisten Puk Damsgaard, der er kendt for sine mellemøstlige reportager fra lande, der er nærmest i evig krig.

– Hvis vi skal forstå hvorfor disse mennesker reagerer og gør som de gør, er det vigtigt at kende dem. Vi har brug for at se og høre hvordan de lever i de lande, lød det fra Puk Damsgaard på biblioteket i Rødekro.

Hør Puk Damsgaard fortælle her:

Puk Damsgaard er kendt for at bringe os alle den mellemøstlige verden ind i vore stuer. – Hvis vi skal forstå deres kultur er det vigtigt at vi ved hvordan de lever, lyder det fra journalisten. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk
Mange borgere var mødt op ved overrækkelsen af Rødekro Prisen. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk
Rødekro Bibliotek har lavet en udstilling med bøger af Puk Damsgaard. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Fakta:

Rødekro Kulturpris har som formål, at dens bestyrelse 1 gang årligt uddeler en hæderspris til en dansk kulturpersonlighed.

Således tildeles Rødekro Kulturpris en person, hvis virke har været til gavn for det kulturelle liv i Danmark.

Der er tale om en hædersgave, der ikke er forbundet med andre forpligtelser for prismodtageren, end at denne skal modtage prisen i Rødekro og i sammenhæng hermed enten berette om sit virke eller på anden måde oplyse om dette.

Rødekro Kulturpris er på 25.000 kr. årligt.

Rødekro Kulturpris finansieres af erhvervslivet i Rødekro