Foråret markerer begyndelsen på lysere tider, og det gør sig især gældende for de 81 lokale projekter, som Norlys Vækstpulje Syd har støttet i årets første uddeling. Projekterne har i alt modtaget støtte for 5,7 millioner kroner.
– Når vi for første gang i år støtter op om lokale initiativer, er det med et klart formål om at give værdi tilbage til Norlys’ andelshavere. Alle 81 projekter afspejler Norlys’ kerneværdier om at skabe positiv forandring gennem fællesskabet, og det er vi rigtig glade for at kunne bakke op om økonomisk, siger Torben Skødt, formand for Norlys Vækstpulje Syd.
Der er stor variation i karakteren af de projekter, som Norlys Vækstpulje Syd støtter, selvom de alle tager udgangspunkt i lokale initiativer. Det afspejles også i støttebeløbene, der spænder fra 300.000 kroner til en renovering af Sydals Hallen til de 3.000 kroner, som Toftlund Bridgeklub har modtaget til at bakke op om arbejdet med at komme ud til nye medlemmer.
Fossiler, grønt samlingspunkt og et energieffektivt forsamlingshus
Norlys Vækstpulje Syd støtter i årets første uddeling Oksenvad Præsteskovs Jagtforening og det lokale menighedsråds arbejde med at skabe en tilgængelig og inkluderende grøn aktivitetsplads i Præsteskoven. Projektet, der har modtaget 100.000 kroner, involverer elever fra Troldkær Skolen og skal give et attraktivt udemiljø, der fremmer udendørs fysisk aktivitet og socialt samvær i naturen. Håbet er, at Præsteskoven bliver til et centralt mødested for lokalområdet.
Lintrup Forsamlingshus har de seneste fem år gennemført store forbedringer for at blive et mere energieffektivt og miljøvenligt samlingspunkt. Taget er blevet isoleret, der er installeret energibesparende glas i næsten alle vinduer, og hårde hvidevarer er udskiftet med nyere, mere effektive modeller. For at fuldende renoveringen støtter Norlys Vækstpulje Syd projektet med 130.000 kroner, som blandt andet skal gøre det muligt at skifte det gamle oliefyr ud med en varmepumpe.
Norlys Vækstpulje Syd har også støttet Museum Sønderjylland med 133.223 kroner til opstart af Fossiljagtklubben i Gram Lergrav. Klubben er et gratis fritidstilbud for børn og unge mellem 10-16 år, der får en unik mulighed for at lære om fossiler i et ægte forskningsmiljø med laboratorier. Projektet, der begynder i en forsøgsperiode til august, er desuden indrettet til at kunne inkludere børn med særlige behov.
Listen over samtlige 81 projekter, der har fået støtte for i alt 5,7 millioner kroner, kan ses her.
Sådan søger du støtte til foreningens/dit projekt
Norlys Vækstpulje er sat i verden for at give værdi tilbage til Norlys’ andelshavere.
Inden for ejergeografien støttes derfor både projekter med særlig fokus på grøn omstilling og brede, almene formål. Det betyder, at Norlys især ønsker at støtte grøn innovation, iværksætteri og start-ups, klimaforbedringer og energirenovering i fællesskaber.
Inden for ejergeografien støttes eksempelvis:
Digitale projekter, der understøtter den grønne omstilling
Energioptimering og energirenovering af bygninger og anlæg (f.eks. bedre isolering, energiruder og varmepumper)
Energilagring, nye grønne produktionstyper eller projekter til nedbringelse af CO2-udslip
Formidling af grønne tiltag, herunder events, temadage, konferencer i et fællesskab omkring grønt tema m.v.
Dette støttes også:
Innovative ideer og ideer, der skaber nye arbejdspladser i en bredere forstand
Foreningslivet, idræts- og kulturlivet samt andre former for fællesskaber
Uddannelse, forsknings- og formidlingsprojekter
Almen velgørende formål
Ansøg her.
Fristen for at ansøge om støtte fra Norlys Vækstpulje Syd i næste uddelingsrunde er 1. juni.
Kilde: Norlys