Kids Tour 2022: 200 børn i Tønder lærer om trafiksikkerhed, når Kids Tour kommer til byen

Tju-hej hvor det går, trafiktest, ordjagt og cykelstopdans er nogle af de lege og opgaver, som 200 børn fra Tønder Kommune skal igennem forud for Kids Tour i byen. Pressefoto/Børneulykkesfonden

I forbindelse med at Kids Tour, Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn, kommer til Tønder lørdag d. 11. juni 2022 kommer trafiksikkerhed på skemaet for 200 børnehave- og skolebørn i Tønder Kommune. Børneulykkesfonden står bag læringsmaterialet ”Sofus og Sofia til Kids Tour” og i samarbejde med Tønder Kommune arrangeres cykelløbet, som i år besøger 18 danske byer.

Hold, stop, stands! I forbindelse med dette års Kids Tour har Børneulykkesfonden udarbejdet et læringsmateriale, ”Sofus og Sofia til Kids Tour”. Materialet henvender sig til de ældste børnehavebørn og børn i 0. og 1. klasse og er udviklet til at lære og inspirere børn til at bruge cyklen som transportmiddel gennem leg og aktiviteter, som gør børnene mere cykelsikre og klædt på til at færdes i trafikken.

”Med læringsmaterialet ”Sofus og Sofia til Kids Tour” ønsker vi at inspirere og aktivere børnene til at benytte cyklen som det daglige transportmiddel. Det er vigtigt at børn bliver trygge ved at cykle og færdes i trafikken i en tidlig alder. Vi håber at materialet kan være med til at sikre, at flere børn oplever glæden ved at cykle og være aktive”, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Tønder Kommune har købt startnumre, så byens 3-10 årige inviteres gratis til Kids Tour.

Børnene leger sig gennem læreplanstemaer

Læringsmaterialet er bygget op omkring historien om Sofus og Sofia, som lærer om trafik- og cykelsikkerhed, og underbygges af opgaver, både fysisk på cyklen og på papir. Gennem leg, teori og øvelser arbejder børnene sig gennem de forskellige læreplanstemaer, samtidig med at de udvikler deres cyklefærdigheder og adfærd i trafikken. Det er målet, at børnene opnår større bevidsthed om sig selv og andre i trafikken og ser cyklen som en transportform, som både er sikker og bidrager til fysisk aktivitet i hverdagen.

Materialet stilles gratis til rådighed for de kommuner, hvor der afholdes Kids Tour. I Tønder Kommune har 5 skoler og børnehaver valgt at takke ’ja’ til materialet, for at sætte cykel- og trafiksikkerhed på skemaet, forud for Kids Tour i byen.

Fokus på trafiksikkerhed og sunde værdier

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år og afholdes som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. I år er 18 forskellige kommuner værtsbyer for Kids Tour. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På eventpladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler i Trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole.

Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Kilde: Børneulykkesfonden