I år bliver påsken Orange på skinnerne, lyder det fra DSB

Mange danskere lægger planer i påsken, og det kan DSB også mærke på skinnerne.

Weekenden op til påskeugen er den mest travle i påskeugen, hvor lørdag d. 23 marts indtil videre står til at blive den mest travle rejsedag for DSB. Men derudover ser torsdag d. 27. marts ud til at være den dag, hvor der vil være flest rejsende.

Og selvom påsken traditionelt ikke er den travleste periode for DSB, så tegner det til, at der er flere rejsende i år sammenlignet med de to foregående år – ikke mindst drevet af salget af Orange-billetter.

”Skal man rejse i påsken, så er der gode muligheder for at få fat i en af de billige Orange-billetter. Og i det hele taget er der bedre plads i togene i påsken, mens mange pendlere og studerende holder fri”, udtaler Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

I udlandstrafikken har DSB oplevet en vækst i påskeferierejser på ca. 20% sammenlignet med sidste år.

”Det kan være en god idé at overveje en pladsbillet, hvis man vil rejse på en af de mest populære afgange. Påsken med generelt flere ledige siddepladser er derfor også en periode, hvor der kan være sporarbejder enkelte steder rundt om i landet, og derfor er det også en rigtig god i at tjekke Rejseplanen, inden man rejser”, fortæller han.

Man kan også holde sig orienteret på dsb.dk om de aktuelle ændringer i trafikken og sporarbejder.

96.000 solgte Orange-billetter

DSB har i år haft en særlig kampagne med billige Orange-billetter op til påske, og det har mange benyttet sig af.

Der er solgt over 96.000 billetter, og det 138 % flere sammenlignet med den tilsvarende påskeperiode sidste år. Langt de fleste har købt billet på tværs af landet over Storebælt.

Top-10 over de meste populære destinationer i påsken er:

1. København H

2. Odense

3. Fredericia

4. Aarhus H

5. Kbh. Lufthavn

6. Horsens

7. Aalborg

8. Vejle

9. Esbjerg

10. Kolding

Tallene er baseret på solgte pladsbilletter og Orange-billetter.

Kilde: DSB