OPDATERET – SE VIDEOKLIP – Hvad skal vi lave i weekenden? Ud og fiske med regnorm?

Regnorm - samlet i egen have den 3. februar 2022 - temperaturen lå på ca. +4 grader. Omkring kl. 23.00 er rigtig mange regnorm helt oppe af jorden og er nemme at samle ind. Perfekt madding når turen går ud i den lokale fiskesø/P&T efter ørreder. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Tjah, man kunne tage en tur i svømmehallen med børnene. Man kunne også tage en tur til Vadehavet og tjekke opskyl, tang og muslinger, der er blevet skyllet ind med stormen i sidste uge. Husk gode gummistøvler. 

Tag ud og fang aftensmaden – Start med at samle agnen gratis i nat

En af de rigtig gode agn i den lokale P&T er regnorm. Serveret enten med et Bombarda-flåd, et splithagl ca. 30 cm over krogen og en skarp enkeltkrog.

Vi har februar måned, og de fleste vælger at købe regnorm i grejforretningen. I Aabenraa kan man købe dem hos SN Kjær ved havnen. Og de er rigtig gode. Lidt store, men det er standarden.

Prisen for 10 stk. regnorm i en eengangs-beholder er pt. kr. 45,-.

Man kan også vælge selv at samle/grave orm. Nu er det nok de allerfærreste, der bare kan begynder at grave haven om for at finde 10-15 regnorm.

Så er det nemmere at gå ud omkring kl. 23.00 med en lommelygte og en lille spand. 

Temperaturen må helst ikke være lavere end +4 grader – og så skal det have været mildt og frostfrit i dagene op til.

Videoklippet her er optaget lørdag formiddag den 05. februar – og selvfølgelig gav det fisk på krogen – det tog 10 minutter.

Lidt regn gør det hele nemmere.

Regnorm kommer op når det er mørkt for at søge efter blade og græs de kan æde. Og når det er mørkt, så er der ingen sultne fugle, der udgør en fare.
Højst et pindsvin, men de skulle gerne sove vintersøvn lige nu.

Det tog under 10 minutter at samle 15 regnorm natten til fredag. 

Og fordelen ved de regnorm man selv samler er, at de ikke er så store som dem man køber. De passer, efter min mening, bedre på krogen. 

Regnorm – samlet i egen have den 3. februar 2022 – temperaturen lå på ca. +4 grader. Omkring kl. 23.00 er rigtig mange regnorm helt oppe af jorden og er nemme at samle ind. Perfekt madding når turen går ud i den lokale fiskesø/P&T efter ørreder. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Regnorm er perfekt madding til ørreder i den lokale fiskesø/P&T

Selvfølgelig skal man have PowerBait m/Garlic/hvidløg med på turen, og et par blink, gerne gennemløbsblink, bør også altid være i grejæsken.

Når man fisker med regnorm kan man slappe lidt bedre af – man kaster ud, og så holder man øje med line og flåd. 

Og man kan nyde kaffen og naturen, og har man børn med, er det den helt rigtige metode – så har man nemlig tid til at kigge naturen efter – fugle – træer – og måske er der spor efter andre dyr. 


Forleden var det faktisk selve regnormene, der var det mest interessante for børnene.

Bevares, der kom da fisk på krogen, men regnormen var rigtig spændende. 

Det blev en slags utraditionel biologi-time. 

Og dem skal der også være plads til.

God weekend – og Knæk & Bræk