FRILUFTSRÅDET: Efterårets natur er fuld af gode oplevelser

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man i så vidt muligt omfang rykker efterårsferien ud i det fri, og der er også masser af muligheder for gode og sjove oplevelser i den danske efterårsnatur. Her finder du inspiration til spændende aktiviteter for hele familien.

Selvom solferien under sydlige himmelstrøg er indstillet på ubestemt tid på grund af COVID-19, så behøver efterårsferien langt fra at blive kedelig. Den danske natur er nemlig et skattekammer af gode oplevelser for hele familien.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man f.eks. planlægger efterårsferien med mest mulig udendørsaktivitet for at mindske smitterisiko for COVID-19.

Vi har her samlet en stribe ideer til aktiviteter og naturoplevelser, der er allerbedst netop i efteråret.

Udforsk Danske Naturparker

Efterårsferien er en fantastisk anledning til at udforske nogle af de smukke naturområder, vi har i Danmark. Der findes der 14 naturparker og pilotnaturparker i Danmark, så der er masser af muligheder for at finde inspiration til en udflugt eller lille ferie. I Danske Naturparker kan du for eksempel finde smukke vandreruter, guidede sanketure, muligheder for overnatning i det fri og meget andet.

Find en naturpark i nærheden af dig og få inspiration til gode oplevelser i Danmarks skønne natur på danskenaturparker.dk.

Find hyggen ved bålets varme

Når efterårskulden sætter ind, er der intet som at sidde ved et bål i naturen og nyde godt af varmen fra ilden. Medbring avispapir, tændstikker og find en bålplads på udinaturen.dk. Med en lille støbejernsgryde eller en bålpande, kan man lave pandekager, bage pizza, varme saft eller andet lækkert, som sender hyggen helt i vejret.

to børn står med pinde foran et bål

Bål i naturen

Der er intet som at sidde ved et bål i naturen og nyde godt af varmen fra ilden. Lyden af flammerne, der knitrer og varmen fra bålet, der får skuldrene til at sænke sig helt automatisk. Dét at sidde ved et bål og slappe af giver plads til fordybelse og ro, mener vi i Friluftsrådet.

Oplev naturen om natten

Selv om det er efterår og nætterne er ved at blive kolde, kan man sagtens sove ude. Om natten kan man nemlig få helt unikke oplevelser, fordi vores sanser skærpes i mørket. Hvis man synes, at det er for stort et projekt at tilbringe en hel nat i naturen, så kan man nøjes med at tage ud for at kigge på stjerner. Efteråret er nemlig ideelt til stjernekigning.

hængekøje overnatning

Sov i naturen – i telt, hængekøje eller bivuak

Der er mange måder at overnatte på i naturen. Her er tips og tricks, fordele og ulemper ved hængekøje, telte, bivuak og tarp.

I efterårsferien er der masser af Nat i Naturen-arrangementer over hele landet. Find et nær dig på voresnatur.dk

Gå på opdagelse i naturens spisekammer

Den danske natur bugner af vilde råvarer i efteråret. Tag på for eksempel på jagt efter havtorn, svampe, vilde krydderurter eller æbler i naturen, og find inspiration til, hvordan du kan tilberede dem på voresnatur.dk/vilde-opskrifter. Tjek også Vores Natur-kalenderen og find et vild mad-arrangement nær dig.

Lav mad under åben himmel

Mad under åben himmel behøver ikke at bestå af pulvermad eller dåsemakrel. Man kan sagtens lave noget nær gourmetmad på sit stormkøkken, hvis man er kreativ og planlægger sin turmad hjemmefra. Det smarte ved et stormkøkken er, at du kan bruge det overalt i naturen, i modsætning til bål, som du kun må tænde på officielle bålpladser. Få inspiration til, hvordan du kommer i gang, og hvad du kan lave her:

Lav lækker mad på stormkøkken

Mad under åben himmel behøver ikke bestå af pulverkartoffelmos og knækbrød med dåsemakrel. Man kan sagtens lave gourmetmad på sit stormkøkken, hvis man er kreativ og planlægger sin turmad hjemmefra.

Be the first to comment on "FRILUFTSRÅDET: Efterårets natur er fuld af gode oplevelser"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*