Folketingsvalg: Niels Henning Bladt stiller op for Venstre

Præsentation af kandidaterne:

Kort om mig:

Navn: Niels Henning Bladt

Alder: 34 år

Bopæl: Født og opvokset på Als, nu bosiddende i Kolding

Gift: Ja

Børn: 2

Uddannelse: Cand.Oecon.

Motto: Politik er for vigtig til at overlade til andre

Mål: At skabe en stadig bedre verden til vores kommende generationer

Mit navn er Niels Henning Bladt, jeg er 34 år, og jeg er født og opvokset på Als. I 2012 flyttede jeg til Kolding for at studere og bor der i dag sammen med min hustru, Stine, og vores 2 børn. Jeg er uddannet Cand.Oecon., og jeg har arbejdet som controller i de sidste 6 år. Siden 15-årsalderen har jeg under min uddannelse arbejdet som lagermedarbejder og servicemedarbejder. Samlet set har jeg derfor mange års erhvervserfaring.

Jeg stiller op til folketinget i en tid, hvor troværdigheden hos nogle af Danmarks folkevalgte er alvorligt under pres. Der er brug for ærlighed, ordentlighed, åbenhed og refleksion omkring egen rolle og gerninger i det politiske univers. Der er brug for mere troværdighed i dansk politik. Den leverer jeg.

En politiker skal repræsentere borgerne, og derfor er det uhensigtsmæssigt, at der er politikere, som ikke har haft deres virke i erhvervslivet – eller kun få år. Når man har siddet for længe i sin “politiske boble”, kan man ikke undgå at miste fodfæstet og gå i stå. Det er min ambition kun at tage 2-3 perioder, inden jeg forlader politik og vender tilbage til samfundet. En pause fra folketinget på 4 år ville gøre enhver politiker godt.

Menneskeheden bliver konstant, hurtigere, dygtigere, klogere … Men gør vi også verden bedre? Vi har i Danmark skabt et godt samfund. Men udviklingen må ikke stoppe, tingene skal ikke accepteres, fordi “sådan er det bare”. Mit mål i politik er vedvarende at kigge på forbedringer – at gøre vores verden bedre til vores næste generation. Det ønsker jeg at opnå ved at:

– gøre det nemmere at være borger i Danmark. Regler skal simplificeres, borgerne skal inddrages mere i beslutningsprocesserne, og brugervenlighed skal indtænkes. Der skal ryddes op i bureaukrati og regelforvirringer, så den almene dansker kan forstå og begå sig i systemet.

– kigge på alternativer grønne energiformer, så vi hurtigst muligt kan komme ud af vores afhængighed af gas, biobrændsel og kul.

– få mere Syddanmark og mindre Christiansborg.

– have mere fokus på erhvervsuddannelser. Dette skal ske allerede i folkeskolen.

– have en fair men konsekvent udlængepolitik. Det skal være nemmere at bortvise dem, som ikke gider Danmark.

Interessen for politik fandt jeg først, da jeg var 28 år gammel. Hurtigt kom dog lysten til at gøre mere for samfundet og borgerne. Udover min interesse for politik bruger jeg min sparsomme fritid på at være sammen med venner og familie, samt i køkkenet. Jeg elsker at forkæle familie og venner med hjemmelavede kager, brød, lækker mad og hjemmebrygget øl.

Jeg vil arbejde for at gøre Sydjylland og hele Danmark bedre.