Folk strømmer ud i naturområderne tæt på byerne

Naturstyrelsen oplever langt flere besøgende i de statslige naturområder end normalt for årstiden. Især de områder, der ligger tæt på byerne er velbesøgte. Der er stadig god plads til at holde afstand i naturen.

Mange mennesker i Boserup Skov

Hvad får danskerne tiden til at gå med nu, hvor skoler, restauranter og seværdigheder er lukkede?

Meget tyder på, at rigtig mange tager en tur i naturen. I de statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter over hele landet, oplever styrelsens medarbejdere mange steder markant flere besøgende end normalt. I udvalgte naturområder er der sat tællere op, der også viser en kraftig vækst i antallet af besøgende.

– Mens store dele af samfundet er lukket ned på grund af coronavirus, er naturen stadig åben. Vi oplever klart, at rigtig mange søger mod naturområderne for at få frisk luft og brænde ungernes energi af. Der er stadig god plads til at holde afstand langt de fleste steder, og er det sted, man har udset sig hjemmefra meget velbesøgt, er der gode muligheder for at finde alternativer, siger kontorchef i Naturstyrelsen Mads Jensen.

Skove nær byerne er populære

Fire ud af fem danskere har under 5 km til et statsligt naturområde. Og det er da også de by- og bolignære områder, der har haft en markant stigning i antallet af besøgende. I hovedstadsområdet har f.eks. tælleren ved Vestvolden registreret en stigning i besøgstallet på 25-50% i forhold til tidligere år, mens der i Hareskoven og på Vestamager er registreret stigninger på helt op mod 100%. Også på helt nyligt opsatte tællere i bl.a. Sønderskoven i Sønderborg og Bøllemosen i Skodsborg nord for København, har Naturstyrelsen registreret en kraftig stigning i antallet af besøgende, som er atypisk for årstiden.

Men der er også tællere, hvor der ikke har været en stigning eller der har været et direkte fald i besøgstallet. De sidder typisk på steder i de større naturområder, som for de fleste kræver en længere køretur at nå frem til fx skovene ved Himmelbjerget, Hulsig ved Skagen og Kalø Slotsruin ved Mols Bjerge.

-Meget kan tyde på, at danskerne har lyttet til myndighedernes anvisninger om, at man gerne må gå ud og nyde naturen, så længe man holder afstand til andre. Men også at man ikke skal køre land og rige rundt lige nu, siger Mads Jensen.

Fra Naturstyrelsen lyder opfordringen, at man gerne må fortsætte med at gå på opdagelse i naturen – der er stadig masser af steder med god plads til alle. Men man skal også være klar til at søge mod alternativer, hvis der er fyldt det sted, man havde udset sig. Og så skal vi alle husk at passe på hinanden ved at holde afstand og følge anvisningerne på www.coronasmitte.dk   

Fakta

  • Naturstyrelsen har samlet flere end 150 digitale naturguider, måske finder du et interessant naturområde nær dig: https://bit.ly/33LsjsH
  • Sørg for at holde afstand til andre og følg anvisningerne på www.coronasmitte.dk
  • Enkelte steder kan det være, at sundhedsmyndighederne har bedt Naturstyrelsen om at lukke for adgang – så her skal man respektere de opsatte skilte.

Be the first to comment on "Folk strømmer ud i naturområderne tæt på byerne"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*