Danske Tourstart i mål i Sønderborg i 2022

Bestyrelsen bag den danske Tour-organisation og den franske løbsorganisation A.S.O har flyttet den danske Tourstart til den 1.-3. juli 2022. De danske tour-arrangører forventer ikke ændringer for de tre danske etaper, og Sønderborg er fortsat målby for 3. etape. Coronasituationen har rykket rundt på mange arrangementer, og en flytning af den danske Tourstart har også vist sig at være nødvendig. Tour de France i 2021 er blevet rykket en uge frem for at tilpasse sig OL i Tokyo, og det ville kollidere med andre store begivenheder i Danmark i 2021 – her i blandt Genforeningsfesten i Sønderjylland og Københavns værtskab for EM i fodbold.

– Det er en rigtig god løsning. Vi får spredt arrangementer ud, og det betyder, at vi får mere valuta for pengene i forhold til fokus på vores område. Nu kan vi fokusere på fejringen af Genforeningen og værtskabet for Royal Run i 2021, samtidig med, at kan vi få et godt og målrettet forløb frem mod 2022, hvor vi skal have en brag af en cykelfest sammen med resten af Danmark, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Udskydelsen til 1.-3. juli 2022 er forbundet med ekstra udgifter til det nationale sekretariat, som staten og A.S.O. i fællesskab dækker. Derudover vil der være udgifter for de enkelte mål- og startbyer, som kommunerne selv dækker. Fordi flytningen er relateret til coronasituationen forventer Sønderborg Kommune at benytte de midler, som kommunen får til at dække ekstraudgifter i forbindelse med coronasituationen.

– Vi ved, det kommer til at betyde en mindre ekstra udgift for kommunen. Der er ikke indgået de store kontrakter, og vi arbejder derfor på at afdække mulighederne for at omprioritere og flytte midler frem til 2021. Jeg kan med det samme slå fast, at det selvfølgelig ikke er midler fra vores normale drift og velfærdsområdet, som skal dække udgiften. Vi forventer at kunne bruge af de penge, vi har fået som kompensation i forbindelse med coronasituationen, siger Erik Lauritzen.

Ekstraudgiften vil blive håndteret i forbindelse med budgetlægningen eller i 2. bevillingsrevision.

Be the first to comment on "Danske Tourstart i mål i Sønderborg i 2022"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*