Region Syddanmark indviede i dag det enorme solcelleanlæg, der i første omgang skal producere bæredygtig strøm til byggeriet af det nye universitetshospital ved Odense og siden kommer til at stå for omkring 20 procent af det færdige sygehus’ strømforbrug.
Det var et imponerende syn, der mødte de syddanske regionsrådsmedlemmer ved dagens indvielses-arrangement. Solen skinnede fra en klar himmel på de mere end to hektar sorte sydvendte solcellepaneler, og det betød, at der blev produceret masser af grøn strøm til sygehusbygeriet. Helt aktuelt producerede anlægget 2,8 MW, mens indvielsen stod på. Region Syddanmarks nye universitetshospital i Odense bliver bygget bæredygtigt og efter moderne bygningsstandarder – nemlig det såkaldte bygningsklasse 2020-krav for energiforbrug. Derfor er der krav om, at en meget stor del af sygehusets el-forbrug skal dækkes af vedvarende energi. Region Syddanmark har derfor etableret den store solcellepark ved det kommende universitetshospital, som blev indviet i dag. Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg, klippede snoren til anlægget i dag. Han siger: – Vi er i en tid, hvor presset på klimaet vokser. Det er nu, at vi skal udbrede de grønne investeringer, så vi kan mindske de negative konsekvenser af klimaforandringerne. Jeg er derfor både glad og stolt over at være med til at indvie den nye solcellepark på Nyt OUH. For klimaparken – som vi nu står og kigger ind på – er et tydeligt og visuelt bevis på, at vi i Region Syddanmark tager klimaudfordringerne alvorligt.
Om solcelleparken ved Nyt OUH
Solcelleanlægget er placeret på et lidt over fem hektar stort areal som en del af det område, der er udlagt til tekniske anlæg ved Nyt OUH. Området ligger i den sydøstlige ende af den store sygehusgrund mellem Odense Golfklub og Hollufsgårds Allé. Der er monteret 12.768 solcelle-paneler i det nye anlæg. Selve panelerne dækker et areal på omkring 2,4 hektar, og det anslås, at anlægget kommer til at producere omkring 4.600 MWh om året. Det svarer til energiforbruget i over 1100 danske husholdninger. Om sommeren vil strømproduktionen fra anlægget stå for cirka 45 procent af det daglige strømforbrug på Nyt OUH – på årsbasis vil bidraget fra solcellerne være på omkring 20 procent. Indtil det nye sygehus står færdigt, skal anlægget producere strøm til byggepladsen, og her vil cirka 35 procent af det årlig strømforbrug blive dækket af solcellerne. Der er mulighed for at udvide solcelleparken ved Nyt OUH med cirka 20 procent.
Be the first to comment on "2,4 hektar solceller skal producere grøn strøm til Nyt OUH"