Valg i Tyskland: – Bliver hun den nye Merkel?

Valgplakat i Tyskland: Foto Erik Egvad Petersen

På søndag er der valg til den tyske Forbundsdag i Berlin. Lidt afhængig af tillægsmandater mv. kan den tyske Forbundsdag, der svarer til vores Folketing, ende med at have fra 600 til knap 1.000 medlemmer. Valget i Tyskland har stor betydning for beskæftigelsen i Danmark, og rigtig meget for Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa.

Merkel genopstiller ikke

Angela Dorothea Merkel fra det tyske CDU genopstiller ikke. Siden 2005 har hun været forbundskansler. Hun er født i Hamborg, men flyttede med sine forældre til det daværende DDR og levede der indtil muren faldt i 1989. Hun har om nogen tidligere DDR-borger gennemgået an fantastisk karriere i det tyske politiske liv. Hun var tidligere forbundskansler Helmuth Kohls højre hånd.

Skal Annalena være den nye?

Søndag skal de godt 83 millioner tyske statsborgere (tallet er fra 2019) stemme om hvem der fremover skal have regeringsmagten i

Annalena Baerbock har siden 2018 har været en af de to formænd for det grønne parti Bündnis 90/Die Grünen. Bärbock har siden 2013 været medlem af Forbundsdagen. Hun er 40 år og bejler til posten som Tysklands næste forbundskansler.