Tysk politi præsenterer stort våbenfund hos en af de sidste RAF-terrorister

Stort våbenfund hos den formodede terrorist Daniela K i boligen i Berlin. Foto: LKA Niedersachsen

RAF var den korte betegnelse for Rote Arme Fraktion, en gruppe yngre mænd og kvinder, der fra 1970 under betegnelsen Bader-Meinhof-gruppen (Andreas Baader og Ulrike Meinhof) gennem bortførelser, terror, sprængninger og mord skabte rædsel, frygt og usikkerhed i Tyskland fra starten af halvfjerdserne til gruppens officielle stop i 1998 hvor de nedlagde sig selv. Deres mål var den væbnede kamp mod det “kapitalistiske og imperialistiske system”.

I forbindelse med gruppens officielle ophør i 1998 forsvandt flere af RAF-medlemmerne sporløst og først omkring 2016 blev der fundet DNA-spor fra nogle af de efterlyste, ved røverier i Tyskland. Det formodes at de var i pengenød efter mange år i skjul, og derfor var nødt til at lave lave disse røveriske overfald.

Tysk politi søger stadig efter to mandlige formodede terrorister – dusør på 150.000 Euro

Det er Landeskriminalamt Niedersachsen, der viser det store våbenfund frem. Det stammer fra lejligheden i Berlin hvor den formodede terrorist Daniela K. blev anholdt den 26. februar i år. Fundet omfatter bl.a maskinpistoler, granatkaster, et helt kilo guld og 240.000 Euro i kontanter. I alt mener myndighederne, at de tre formodede terrorister har haft et udbytte på ca. 2,7 millioner Euro ved overfald på pengetransporter i Tyskland.

Tysk politi søger fortsat aktivt efter de formodede mandlige terrorister Ernst-Volker Staub og Burkhard Garweg. Der er udsat en belønning på 150.000 Euro for informationer, der kan føre til anholdelse af de to terrorister – Se mere her.  

Kilde: LKA Niedersachsen