OPDATERET – SE VIDEO – Tour de Syd – om et par minutter går starten fra Aabenraa mod Sønderborg

Tour de Syd - fra Aabenraa mod SønderborgTour de Syd - fra Aabenraa mod Sønderborg - Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Markedspladsen i Aabenraa er fyldt op med cyklister.

Om et par minutter går starten fra Aabenraa til Sønderborg.

OPDATERING

Tour de Syd – starten fra Aabenraa mod Sønderborg – Foto/video – Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Flere end 2.500 motionister havde meldt sig til at køre hele eller dele af 3. etape af Tour de France 2022, der starter i Vejle og slutter i Sønderborg. Tour de Syd, som cykelløbet hedder, er arrangeret af foreningen Kultur i Syd og er bl.a. støttet af Region Syddanmark med 300.000 kr.

Om baggrunden for at støtte Tour de Syd siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V):

– I Region Syddanmark har vi en ambition om at få flere borgere til at tage cyklen. Det er bl.a. derfor, vi oprettede en temapulje om bevægelse i hele regionen, hvor arrangører blandt andet kunne søge støtte til projekter og arrangementer, der bidrager til at få syddanskerne op på cyklen. Tour de Syd bidrager til denne ambition, samtidig med at det udbreder kendskabet til Tour de France, som Region Syddanmark også bidrager til afholdelsen af. Cykelløbet leverer på den måde ind til to af vores fokusområder på samme tid.

Start i flere byer

Deltagere kunne vælge at starte enten i Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa eller Gråsten. Uanset startby er målet Mølleparken i Sønderborg, hvor der vil være fuld gang i en cykelfestival.