TØNDER: Temaet for Tønder Kulturuge 2020 er “Venskab”

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Men derudover er 2020 også udråbt til at være dansk-tysk venskabsår. Danmark og Tyskland er både nabolande og tætte partnere både politisk, historisk, økonomisk og kulturelt. Derfor er det oplagt, at temaet for dette års kulturuge er “Venskab”.

Kulturelt Forum håber, at man med dette års tema for kulturugen kan være med til at skabe arrangementer på tværs af foreninger, institutioner og kunstnere i Tønder Kommune, men også på den anden side af grænsen.

Formand for Kulturelt Forum, Anne Mette Pedersen, siger:

– Jeg glæder mig igen i år til at se de kreative forslag til kulturugebrochurens forside og til at åbne den færdige brochure og se, hvad jeg som borger kan deltage i af arrangementer i 2020 under temaet “Venskab”. Og så håber jeg på, at mange vil få store oplevelser med årets tema, for som Rudyard Kipling sagde: “Der findes ingen glæde, som kan sidestilles med at træffe en gammel ven, det skulle da lige være at få en ny”.

Toftlund og Bredebro som åbnings- og afslutningsby

Traditionen tro vil der igen i år være en åbningsby og en afslutningsby. Hvert år afholdes åbningen og afslutningen i forskellige byer i Tønder Kommune. Sidste år fandt åbningen sted i Løgumkloster og afslutningen i Skærbæk.

I 2020 vil Tønder Kulturuge blive åbnet med et arrangement i Toftlund lørdag den 26. september og slutte søndag den 4. oktober med et arrangement i Bredebro.

Tilmelding af arrangement

Man kan tilmelde sit arrangement på Tønder Kommunes hjemmeside. Arrangementet skal finde sted i uge 40 (26. september – 3. oktober). Teamet er bredt og alle er velkomne til at indsende arrangementer.

Frist for tilmelding af arrangementer for foreninger/kulturaktører bliver den 5. juni 2020 og for skoler/institutioner den 24. juni 2020.

Husk at der er mulighed for at søge tilskud til jeres arrangement hos Kulturelt Forum eller via diverse fonde. Læs mere om muligheden for at søge tilskud på Tønder Kommunes hjemmeside under “din fritid”.

En forening kan få adgang til fonde.dk ved at kontakte pokof@toender.dk.

Konkurrence

Alle privatpersoner i Tønder Kommune kan i år deltage i konkurrencen om at lave årets forside til brochuren for Tønder Kulturuge. Forsiden skal illustrere årets tema “Venskab”.

Gevinsten – udover at få sit forslag på forsiden af brochuren, hvor vinderens navn også vil fremgå – er en flot gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Folderen bliver husstandsomdelt til kommunens borgere, og den kommer til at ligge på biblioteker, turistbureauer, i butikker, på de sociale medier og mange andre steder. Altså den vil blive set af rigtig mange personer.

Forslaget skal indsendes til Kultur- og Fritid til medp7@toender.dk senest den 1. april 2020

Fakta

 Første gang Kulturugen i Tønder Kommune blev afholdt var i 2011. Lige siden har Kulturugen været en tradition i kommunen

Temaet for Tønder Kulturuge 2020 er “Venskab”

Kulturugen bliver arrangeret af en arbejdsgruppe bestående af personer fra forskellige lokalområder i Tønder Kommune

Arbejdsgruppen har kontakt til lokale kulturaktører

Arbejdsgruppen hører under Kulturelt Forum i Tønder Kommune

Kulturelt Forum er initiativtager til Tønder Kulturuge

Mere information findes på www.kulturuge.dk