TØNDER: Strikkecafè i Genforeningens tegn

Strikkecafé med foredrag om Grænseforeningen i 100 år

Tirsdag d. 25. 2. kl. 14 er der igen strikkecafé i Pumpehuset på Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder.

Denne gang er foredragsholderen afdelingschef for Viden og Samlinger i Museum Sønderjylland Axel Johnsen. Temaet er Grænseforeningen 100 år. Axel Johnsen er aktuel med en ny bog om Grænseforeningens 100-årige historie. Grænseforeningen er en af danmarkshistoriens største og mest betydningsfulde græsrodsbevægelser. Da den var på sit højeste i 1949, talte den 200.000 medlemmer fordelt på 400 lokalforeninger over hele Danmark. Grænseforeningens formål var at støtte det danske mindretal i Sydslesvig, fx på Dybbøldagen og gennem Det sønderjydske Lotteri. Grænseforeningens historie er historien om foreningsdanmarks storhedstid. Om en sag, der var en  livssag for danskerne men som i dag klares via statsstøtten til Sydslesvig. Om det tyske fjendebillede, der forsvandt og blev afløst af det internationale og det globale perspektiv. Grænseforeningen kan på sin hundredeårs fødselsdag se tilbage på veludført arbejde. Foreningen fortsætter indsatsen – nu ud fra tanken om, at erfaringerne fra det dansk-tyske grænseland kan hjælpe danskerne i mødet med andre kulturer.

Efter foredraget serveres kaffe og kage, og derefter er der oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen. Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

Pris for deltagelse (incl. kaffe og kage) er kr. 85,-. For medlemmer af Tønder Museums Vennekreds og Museumsklubben er prisen kr. 70,-.

Be the first to comment on "TØNDER: Strikkecafè i Genforeningens tegn"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*