Tønder: Millionbevilling fra Nordea Fonden giver det historiske Zeppelinprojekt luft under vingerne

Zeppelin-event 2023 - Et godt fingerpeg omkring det kommende Zeppelin Tønder. Fotos/video: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Der er glæde i Tønder Kommune, hvor en stor bevilling fra Nordea Fonden til realiseringen af Zeppelin Tønder – Landskabsprojektet, netop er landet.

I Soldaterskoven nord for Tønder kan udviklingen af et unikt historisk og naturbaseret oplevelsesprojekt nu realiseres. Nordea Fonden har tildelt 15,7 millioner kroner til Zeppelin Tønder – Landskabsprojektet, der skal fremme både Zeppelin basens historie og naturoplevelser i området.

Nordea Fonden har tildelt 15,7 millioner kroner til Zeppelin Tønder – Landskabsprojektet. Det store tilskud er afgørende for udviklingen af et unikt historisk og naturbaseret oplevelsesprojekt i Soldaterskoven nord for Tønder by, og vil fremme både Zeppelin basens historie og naturoplevelser. 

“Med bevillingen fra Nordea Fonden kan vi nu realisere vores vision om at gøre Zeppelin Tønder til et dynamisk og læringsrigt friluftsområde,” siger borgmester Jørgen Popp Petersen, der er formand for styregruppen i Zeppelin Tønder. “Midlerne vil blive brugt til at skabe spændende oplevelsesruter, boardwalks, en legeplads med historiske elementer og meget mere, som alle vil bidrage til at styrke vores lokale friluftstilbud og tiltrække besøgende fra hele landet og gøre området endnu mere attraktivt for turister fra ind- og udland.”

Unik historie og natur i centrum

Zeppelin Tønder – Landskabsprojektet er et ambitiøst initiativ, der bygger på de fysiske fortidsminder fra Zeppelinbasen i Tønder under 1. Verdenskrig. Med fondens støtte vil projektet transformere Soldaterskoven til et levende historiefortællende landskab, hvor besøgende kan udforske og lære om Zeppelinernes æra gennem etablering af oplevelsesruter og board-walks.

Et projekt støttet af Nordea Fonden

Nordea Fonden har en stærk tradition for at støtte initiativer, der bidrager til at få flere ud i det fri og samtidig skabe positive forandringer i lokalsamfundene rundt omkring i landet.

Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea Fonden, siger: “

“Vi er stolte over at kunne støtte Zeppelin Tønder – Landskabsprojektet, som kombinerer historie, natur og formidling på en måde, der vil gavne Tønder og hele Danmark. Det er en flot ambition at gøre landskabet omkring Soldaterskoven attraktivt og lærerigt for både lokale og turister – og vi glæder os meget til at se, hvordan planerne bliver omsat til virkelighed.”

Fakta:

Hvad skal pengene bruges til?

Fremme af bæredygtighed:

• Projektet vil bidrage til biodiversitet og naturpleje. Der bliver genetableret historiske køkkenhaveanlæg og den 45 ha store skovrejsning, der blev gennemført i samarbejde med Naturstyrelsen, var første skridt i det landskabsprojekt, som nu kan gennemføres.

Styrkelse af lokalsamfundet

• Bevillingen vil understøtte lokale fritidsaktiviteter og skabe nye naturbaserede oplevelser for både borgere og turister, hvilket vil styrke Tønder Kommunes position som en førende friluftskommune.

Historisk formidling

• Gennem lydvandringer og legende elementer vil Zeppelin Tønder formidle områdets rige historie og skabe en lærerig oplevelse for alle aldersgrupper.

Natur og rekreation

• Projektet vil tilbyde en række rekreative faciliteter, blandt andet en legeplads og en stisløjfe der skal forbinde området med Marskstien og Tønder bymidte.

Inklusion og tilgængelighed

• Med særligt fokus på tilgængelighed vil projektet sikre, at alle besøgende, uanset alder og fysik, kan nyde godt af de rekreative tilbud.

Kilde: Tønder Kommune