Tønder: Marieskolens elever løber penge ind!

Pressefoto: Marieskolen har før løbet penge ind. Her et billede fra tidligere år.

Marieskolen hopper i løbeskoene fredag den 8. april kl. 9.00-10.00 for at støtte det gode formål; Børnelungefonden. Børnelungefonden arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom.

Lungernes vigtigste opgave er at sørge for, at vi har ilt nok i kroppen. Desværre er raske lunger ikke en selvfølge. Lungesygdomme rammer tusindvis af børn hvert år. Diagnoserne er forskelligartede, og mange af lungelidelserne er svære at behandle. Derfor kan isolation fra klassekammerater og venner være uundgåeligt for børn, der lider af de sværeste lungesygdomme, fordi der er en stor risiko for infektioner.

Dette skoleløb afvikles i hele Danmark med 70.000 tilmeldte. Marieskolen stiller med knap 200 elever og ansatte, som vil være med til at støtte denne sags gode formål.

Inden løbet tager skolens elever rundt i nærmiljøet for at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende. ”Vi gør meget ud af at fortælle eleverne, at det ikke er en konkurrence om, hvilken elev eller hvilken klasse, der kan samle flest penge ind – for alle bidrag tæller! Og bare via deres deltagelse i løbet er eleverne med til at skabe uvurderlig opmærksomhed til det gode formål,” siger lærer Sandra Bucka, ansvarlig for dagen.

Så lad os løbe sammen for at være med til at:

• At øge livskvaliteten og styrke det sociale liv blandt lungesyge børn og familier via rådgivning, netværk, praktisk hjælp og aktiviteter, hvor børn og familier mødes.

• At styrke forskningen i tidlig opsporing, diagnostik og god behandling.

• At oplyse og uddanne de berørte mennesker (patienter, pårørende), sundhedsfagligt personale og befolkningen i forhold til at passe på deres lunger.

Kilde: Marieskolen