TØNDER KOMMUNE: Tag med ud og se bygninger på landet fra 1800-tallet

Historisk landsbyvandring i Bedsted

Tirsdag d. 1. 9. 2020 kl. 18.30

I sensommeren 2020 tilbyder Museum Sønderjylland vandringer i fire landsbyer i de fire sønderjyske kommuner. Det er i alle tilfælde landsbyer, hvor der både er interessant kulturarv, udfordringer og muligheder.

I Tønder Kommune går turen til Bedsted, der blev grundlagt i middelalderen, og som gennem århundrederne udviklede sig til en større landsby. I slutningen af 1800-tallet havde den både bageri og mejeri og fra 1901 – 1936 var den også stationsby.

Byens bygninger er i dag en blanding af gårde og huse, både fra 1800-tallet og tiden omkring jernbanens anlæggelse. Senere er der kommet moderne parcelhuskvarterer til.

Museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen, Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder, vil fortælle om landsbyen og stationsbyen Bedsted og dens historie, bygninger, forretninger og institutioner. Rundvisningen sætter især fokus på bygningskulturen før og nu.

Der er mødestedpå P-pladsen ved Bedsted Kirke. Byvandringen koster kr. 50,-, som betales via MobilePay. Medlemmer af Museum Sønderjyllands museumsklub og medlemmer af Museum Sønderjyllands venneforeninger deltager gratis. Tilmelding er ikke nødvendig.

Be the first to comment on "TØNDER KOMMUNE: Tag med ud og se bygninger på landet fra 1800-tallet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*