TØNDER KOMMUNE: Øjeblikkeligt besøgsforbud indført

Nu skærpes retningslinjerne for både plejecentre og botilbud

Social- og Indenrigsministeriet har i dag på anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt et påbud til Tønder Kommune. Det handler om indførslen af midlertidige restriktioner i forhold til besøgendes adgang på kommunens botilbud. Det sker efter at Styrelsen for Patientsikkerhed i går, tirsdag, strammede op for besøg på de private og offentlige plejecentre i Tønder Kommune.

Med dagens ændringsbekendtgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet indføres der med øjeblikkelig virkning et generelt forbud mod besøg på indendørs arealer på alle sociale tilbud i Tønder Kommune. Den samme besked har Styrelsen for Patientsikkerhed i dag givet til Kolding, Nyborg, og Sønderborg kommuner.

Besøgsrestriktionerne omfatter kun sociale tilbud, med borgere, der tilhører en risikogruppe.

Baggrunden for de skærpede retningslinjer er, at antallet af smittede borgere i en række kommuner, heriblandt Tønder Kommune, er for højt. 

Med et incidenstal på 104,5 – altså antallet af smittede per 100.000 borgere – ligger Tønder Kommune fortsat i den høje ende på det kommunale landkort og derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at det er nødvendigt med et påbud for at inddæmme smittefaren.

Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, ærgrer sig over, at det stigende smittetal nu gør det nødvendigt at indføre endnu flere begrænsninger for besøgende.

“Det er synd for alle de borgere på plejecentrene og botilbuddene, for der er ingen tvivl om, at de bliver ramt, når det bliver sværere at få besøg. Men hvis vi skal undgå at smittetallet stiger yderligere, så er vi nød til at reagere”, fortæller borgmester Henrik Frandsen.

Det vil det fortsat være muligt at foretage besøg på indendørs arealer i såkaldte kritiske situationer, det gælder fx for forældres besøg hos børn. Det samme gælder for besøg af 1-2 faste besøgspersoner på eget værelse/egen bolig efter aftale med personalet.

Borgere med familiemedlemmer på plejecentre eller i botilbud kan kontakte disse for at få præciseret, hvilke forhold der gælder på de specifikke tilbud.

De nye besøgsrestriktioner for de sociale tilbud vil blive ophævet af Social- og Indenrigsministeriet i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, når restriktionerne ikke længere vurderes nødvendige.

De nye restriktioner træder i kraft med omgående virkning.

Be the first to comment on "TØNDER KOMMUNE: Øjeblikkeligt besøgsforbud indført"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*