Tønder Kommune: Ny cykelsti mellem Agerskov og Branderup indviet – og nye er på vej

Adelvadvej: En dobbeltrettet cykelsti mellem Solvig rundkørsel og St. Emmerske, støttet af statslige midler, forventes afsluttet i 2024. Når dette stykke cykelsti er færdig, er der lukket et hul i cykelstinettet omkring Emmerske, og fra Sølstedvej er der en sammenhængende stiforbindelse helt til Højer by. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Tønder Kommune har netop indviet den nye cykelsti, der strækker sig fra Agerskov til Branderup – cykelstien kaldes ABCykelstien.

Den nye cykelsti, som er en dobbeltrettet rute på 3,5 km, går fra Sønderbyen i Agerskov til Sandebjergvej i Branderup. Derudover er der anlagt cirka 700 meter cykelsti fra rundkørslen på Bovvej til tunnelen ved Agerskov Efterskole, hvilket skaber en sammenhængende cykelstiforbindelse fra Rangstrup i øst til Branderup i vest.

Den nye cykelsti, der er støttet med seks millioner kroner fra den statslige cykelpulje, forbedrer forholdene væsentligt for de lette trafikanter i området. Med denne investering i infrastrukturen åbnes der helt nye muligheder for at forbinde Agerskov og Branderup, hvilket vil komme både skoleelever, pendlere og fritidscyklister til gavn.

Flere cykelstier på vej

For Tønder Kommune er det vigtigt, at forbedre infrastrukturen og skabe sikre, sammenhængende cykelruter for alle borgere. I den forbindelse er der flere spændende cykelstiprojekter på vej:

• Adelvadvej: En dobbeltrettet cykelsti mellem Solvig rundkørsel og St. Emmerske, støttet af statslige midler, forventes afsluttet i 2024. Når dette stykke cykelsti er færdig, er der lukket et hul i cykelstinettet omkring Emmerske, og fra Sølstedvej er der en sammenhængende stiforbindelse helt til Højer by.

• Visby by til stationen: Dette projekt, der forventes færdigt i 2025, vil gøre det muligt for beboerne i Visby at cykle til Visby Station og videre med tog til arbejde eller skole i Ribe og Tønder. Projektet er finansieret af Tønder Kommune.

• Branderup by: Nye fællesstier på Branderupvej mellem Sandbjergvej og Smedegade vil give strækningen en mere bymæssig karakter og forbedre forbindelsen i byen.

• Skærbæk: En ny cykelsti på Hjemstedvej vil skabe bedre sammenhæng i stinettet langs Hjemstedvej og Termevej. Projektet er finansieret af Tønder Kommune.

•  Løgumkloster: En ny dobbeltrettet cykelsti langs Omfartsvejen/Krusåvej vil forbinde rundkørslen ved 365 med Stationsvej. Projektet forventes færdigt i 2025.

Tønder Kommune venter desuden på besked om, hvorvidt der kommer yderligere statslige cykelpuljemidler til projekter i Løgumkloster og Skærbæk, herunder en dobbeltrettet cykelsti fra Løgumkloster til Draved skov og en cykelsti langs Hedebovej nord for Skærbæk.

Kilde: Tønder Kommune