TØNDER KOMMUNE: Ballum Idrætsforening vinder foreningspris

Ballum Idrætsforening, der er en aktiv flerstrenget forening med mange forskellige aktiviteter for både børn, unge og ældre, blev torsdag kåret som årets forening i Tønder Kommune. Pga. af corona-restriktioner blev det i år en anderledes uddeling.

Frivillig Fredag plejer at være dagen, hvor prisen Årets Forening bliver uddelt. Men på grund af corona-restriktioner blev den årlige hyldest af foreningslivet i Tønder Kommune desværre aflyst.

Derefter blev der planlagt en corona-påpasselig ceremoni på Tønder Rådhus den 25. september. Denne måtte desværre også aflyses i sidste øjeblik.

Men tredje gang blev lykkens gang, da det torsdag lykkedes at uddele prisen som “Årets Forening 2020”. Hæderen gik i år til Ballum Idrætsforening.

Ballum IF hædret i jubilæumsår

Ballum Idrætsforening, der i august havde 80 års jubilæum, er en meget aktiv flerstrenget forening med rigtig mange forskellige aktiviteter for både børn, unge og ældre.

Det er en forening med rigtig mange ideer og nye projekter, og de er ikke er bange for at være nytænkende og sætte noget i gang, lød det blandt andet som begrundelse for, at prisen i år skulle være Ballum IF’s.

Udover titlen og æren fik Ballum Idrætsforening overrakt blomster, diplom og en check på 10.000 kr.

Prisen og de synlige beviser derpå blev uddelt af kommunens udsendte delegation til opgaven, som bestod af Irene Holk Lund, Peter Christensen og René Andersen, der er formænd for henholdsvis Sundhedsudvalget, Socialudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget.

Delegation sendt på “hjemmebesøg”

Delegationen besøgte årets tre nominerede foreninger ude hos foreningerne selv og under meget beskedne rammer, så alle corona-restriktioner kunne overholdes. 

De øvrige nominerede foreninger var Støtteforeningen for Toftlund Biograf og Tønder Spejderne, der fik stor ros for deres indsats og en gavekurv med lokale lækkerier.

Fakta:

Der blev i år indsendt 26 indstillinger fordelt på 23 forskellige foreninger.

Dommerkomiteen har ud fra disse indstillinger nomineret tre foreninger. Det var ikke et let valg for dommerkomitéen, da der var mange kvalificerede indstillinger.

Støtteforeningen for Toftlund Biograf, der i år var blandt de tre nominerede, har siden 1998 drevet Toftlund Biograf udelukkende ved hjælp af frivillig arbejdskraft. I alle årene har de frivillige arbejdet på at bevare byens biograf.

Den anden nominerede var Tønder Spejderne, der blev rost for, at alle ledere hos Tønder Spejderne har engagement ud over det forventelige. Hver mandag tropper de op og giver børnene og de unge skønne oplevelser, viden, færdigheder, leg, glæde og ude-liv.

Fakta om prisen:

Prisen “Årets Forening” skal være med til at synliggøre foreningslivet og anerkende og understøtte den frivillige indsats.

Dommerkomitéen bag “Årets Forening” består af formændene for:

•    Frivillighedsrådet Poul Erik Hansen

•    Folkeoplysningsudvalget Keld Stenger

•    Kulturelt Forum Anne Mette Pedersen

•    Landdistrikts- og Bosætningsudvalget Leif Høeg Jensen

•    Kultur- og Fritidsudvalget René Andersen

•    Socialudvalget Peter Christensen

•    Sundhedsudvalget Irene Holk Lund