Tønder – Det sker i dag: Kids Tour og live-koncert med Modern World

Ræs afsted som en ægte cykelstjerne til Kids Tour i Tønder. Pressefoto: Mick Friis.

Kids Tour, Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn, starter i Tønder i dag lørdag d. 11. juni 2022 fra kl. 10.00 med trafiksikkerhed på skemaet for 200 børnehave- og skolebørn i Tønder Kommune. Børneulykkesfonden står bag læringsmaterialet ”Sofus og Sofia til Kids Tour” og i samarbejde med Tønder Kommune arrangeres cykelløbet, som i år besøger 18 danske byer.

Hold, stop, stands! I forbindelse med dette års Kids Tour har Børneulykkesfonden udarbejdet et læringsmateriale, ”Sofus og Sofia til Kids Tour”. Materialet henvender sig til de ældste børnehavebørn og børn i 0. og 1. klasse og er udviklet til at lære og inspirere børn til at bruge cyklen som transportmiddel gennem leg og aktiviteter, som gør børnene mere cykelsikre og klædt på til at færdes i trafikken.

”Med læringsmaterialet ”Sofus og Sofia til Kids Tour” ønsker vi at inspirere og aktivere børnene til at benytte cyklen som det daglige transportmiddel. Det er vigtigt at børn bliver trygge ved at cykle og færdes i trafikken i en tidlig alder. Vi håber at materialet kan være med til at sikre, at flere børn oplever glæden ved at cykle og være aktive”, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Tønder Kommune har købt startnumre, så byens 3-10 årige er inviteret gratis til Kids Tour.

Ræs afsted som en ægte cykelstjerne til Kids Tour i Tønder. Pressefoto: Mick Friis.

Modern World

Fra kl. 13.00 i dag spiller Modern World live-musik hos Norlyk Distillery i Søndergade. Det er en gratis koncert.