Stigende antal solgte lystfiskertegn vidner om øget interesse for det rekreative fiskeri

Tendensen med øget salg af lystfiskertegn fra foråret er fortsat henover sommeren. Sammenlignet med sidste år er der således blevet indløst væsentlig flere lystfiskertegn i år.

I 2020 købte 146.000 lystfiskere et årstegn mellem januar-august 2020, hvor der sidste år 2019 kun blev købt knap 116.000 i samme periode. Dvs. en stigning på 30.000 årstegn i 2020 sammenlignet med sidste år. Ud over lystfisker-årstegn kan man købe dags- eller uge-lystfiskertegn samt fritidsfiskertegn.

Ved lystfiskeri i P&T-vande/fiskesøer kræves der IKKE fisketegn.


Indtægterne fra salg af fisketegn går til fiskepleje i danske søer og vandløb. Når salget af fisketegn øges, øges indtægterne til fiskeplejen tilsvarende. I år er der fra 1. januar til 31. august således indløst lystfiskertegn for knap 29,5 mio.kr., mens der sidste år blev indløst fisketegn for lidt over 25 mio. kr. i samme periode. Det svarer til en stigning i 2020 på godt 4,3 mio.kr. svarende til +17% ift. sidste år.

Lystfiskerne skal huske at der er frit fiskeri ved den danske kyster. Selvom har et fisketegn skal man dog stadig have tilladelse/årskort/dagkort til vandløb og søer i Danmark.

Læs mere om køb af fisketegn

Læs mere om, hvad indtægterne fra fisketegn bliver brugt på    

Be the first to comment on "Stigende antal solgte lystfiskertegn vidner om øget interesse for det rekreative fiskeri"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*