Solcelleprojekter i Aabenraa Kommune: – Hvorfor nævnes PtX-anlæg altid? Hvad med forbrugerne?

Arkivfoto - Energi bliver de kommende års store arbejdsopgave. Solarparker i Aabenraa Kommune danner nu basis for to brintfabrikker i hhv. Padborg og ude på landet i Kassø. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

En del borgere ønsker, at lokalt produceret strøm og energi også bliver brugt lokalt.

Og her adskiller projektoplægget i Bredevad sig måske fra mange andre.

– Den producerede strøm sendes ud på elnettet, hvilket alle i Aabenraa Kommune kan få gavn af. Vi friholder ca. 13 hektar til natur og rekreative formål. Og her nævner Anne Christine Tæstensen, Partner og COO hos Unison Energy Partners, der er initiativtagerne til projektoplægget, at der eks. kan komme trædestier, MTB-spor, udkigstårne eller noget helt andet frem på tavlen.

Vil dialogen med de lokale

– Og det er det vi gerne vil have en dialog i gang med de lokale om, både ved præsentationen af projektoplægget til det planlagte orienteringsmøde d. 14. marts 2024, og for det efterfølgende udviklingsarbejde, såfremt projektet får grønt lys til at gå i lokalplanbehandling, lyder det fra Anne Christine Tæstensen.

I forbindelse med undersøgelser af muligheden for at etablere en energipark ved Bredevad inviterer Unison Energy Partners, i første omgang de nærmeste naboer til orienteringsmøde om projektet, men har også delt invitationen med borgerforeningerne i Ravsted, Bylderup-Bov og Bolderslev.

Virksomheden skriver: – Vi ønsker at skabe en transparent og inkluderende dialog, hvor jeres idéer og

input til udviklingen integreres bedst muligt i det videre arbejde. Med mødet åbner vi således for, at spørgsmål kan besvares, og at vi i fællesskab kan tale om muligheder for projektets udvikling.

– Og vi vil gerne vil gerne have en dialog i gang med de lokale, både ved præsentationen af projektoplægget til det planlagte orienteringsmøde d. 14. marts 2024, og for det efterfølgende udviklingsarbejde, såfremt projektet får grønt lys til at gå i lokalplanbehandling, lyder det fra Anne Christine Tæstensen. Pressefoto

Info-møde

På mødet vil vi fortælle om vores tanker bag projektet.

Vi vil særligt komme ind på:

– Hvorfor installerer vi vedvarende energi i Danmark, og hvorfor lige her?

– Projektets karakteristika (solceller og energilager i form af batterisystemer)

– Den kommunale proces i grove træk.

– Merværdi for lokalområdet i forbindelse med etablering af en energipark

– Natur, dyreliv og biodiversitet.

– Den videre proces med aktiv inddragelse af og dialog med lokalsamfundet

Energiparken vil kunne producere store mængder vedvarende energi, og på den måde bidrage til den grønne omstilling og nationale selvforsyning med energi. På samme tid kan energiparken, via forskellige tiltag, medvirke til at fremme biodiversiteten i området og give adgang til nye rekreative muligheder.