Sønderjylland: Nat i Naturen

Få skærpet sanserne i mørket og kom tættere på den natur, der er aktiv, når du normalt ligger i din seng. For når mørket falder på, åbner en ny verden af oplevelser sig, og Naturstyrelsen over hele landet inviterer dig udenfor til ”Nat i naturen”

Har du hørt en ugles tuden, er du stødt på en ræv eller har du ligget under åben himmel og kigget op mod stjernerne til tonerne af et knitrende bål?

7. maj 2021 kl. 23:00 til 8. maj 2021 kl. 01:00

BeskrivelseNat i naturen – gåtur i mørket i Sønderskoven på Als

I forbindelse med den landsdækkende kampagne ”Nat i naturen” arrangeres der gåtur i mørket i Sønderskoven på Als.

En gåtur i mørke kan være grænseoverskridende, idet at vores synssans bliver sat mere eller mindre ud af spil. Men efter lidt tid i mørket, vil vores øjne vende sig til det manglende lys, og man kan derved godt bevæge sig rundt i mørket. Når synssansen er nedsat, vil vores øvrige sanser blive skærpet, og man oplever at få en særlig og anderledes naturoplevelse. Denne aften/nat vil der være tilrettelagt en ca. 4 km. rute, som kan følges ved hjælp af særlige pejlemærker i form af meget svagt lys, så det er muligt at gå turen igennem den mørke skov, uden brug af kunstigt lys. Ved ankomst får hver gruppe/familie udleveret et kort over ruten, og man bliver sendt afsted på ruten med intervaller af 5 min. Derfor er tilmelding nødvendig, og der vil derefter blive kvitteret med præcist mødested og tidspunkt. På turen igennem den mørke skov vil man opleve, hvordan at vildt og skovens øvrige liv har en anderledes adfærd i mørket, end vi kender den fra dagtimerne, og ”skovens lyde” opleves meget tydeligere. På ruten vil man kunne opleve både at gå under de mørke trækroner og under åben himmel, hvilket der er stor forskel på. Vi glæder os til, at kunne give en helt særlig og unik oplevelse i mørket.

Mødested: Oplyses ved tilmelding

Mødetid: Fredag d. 7/5 kl. 23 og ca. 2 timer frem.

Medbring: – Fornuftig beklædning alt efter vejret – En lille lommelygte (kun til nødstilfælde)

Tilmelding nødvendig på: jejfs@nst.dk Yderligere spørgsmål kan rettes til Skovløber og Naturvejleder Jens-Jakob Fristed Sørensen, 20983584, jejfs@nst.dk